MENÜ

Fiyat / performans oyuncusu

Abone Ol Google News

Galatasaray, Fernando’dan bu yana ideal orta saha liderini arıyor. Geride kalan sezonda Berkan ile Taylan sanırım tarihin en vasat performanslarına imza atmış olabilirler. Galatasaray’ın yeni sezonda ayakta kalabilmesi için oyunun merkezini güçlü kurması şart. Bunun için gözler yeni başkan Dursun Özbek’te. Önce yeni hoca kim olacak o belirlenmeli, peşinden de doğru bir kadro planlaması. İsmi Galatasaray ile anılan Lille’nin Portekizli orta sahası Xeka bir süperstar değil ancak sözleşmesi bittiği ve bonservisi elinde olduğu için fiyat/performans oyuncusu sınıfında değerlendirilebilir.

Haberin Devamı

Fernando katkısı...

2020-21 sezonundaki Fransa Ligi şampiyonluğunda Benjamin Andre ile Boubakary Soumare’nin arkasında kalan Xeka bu sezon bazı maçlarda stoper bile oynadı. Savunma sertliğini dozunda yapabilen ama top kullanma limitleri sınırlı olan Xeka’dan, Fernando katkısı beklemek mümkün olmayabilir. Xeka’nın Lille’de en büyük sorunu ritmi yakalayamamasıydı. Cristoph Galtier ile şampiyonluk sezonunda iyi bir hamle oyuncusuna dönüşse de ilk 11 için Andre ile Soumare’yi geçememişti. Galatasaray’ın yeni planlamasında yer alırsa Berkan ya da Taylan’ın önünde 11 oyuncusu olur.

Haberin Devamı

Savunma performansı tatmin edici

Ama konu seviye atlamak ise tamamen geçmiş performanslarına bakarak söylüyorum; beklentileri tam karşılamayabilir. Altını tekrar çiziyorum, Xeka sert, yürekli, savunma performansı tatmin edici bir orta sahadır. Galatasaray’ın yeni sezon planlamasında seviye atlatacak bir orta saha mı, günü kurtaracak vasat üstü bir merkez oyuncusu mu seçeceğine karar vermesi gerekiyor.

YORUM YAZ