MENÜ

Fiyasko

Abone Ol Google News

EURO 2020 hezimeti sonrası Karadağ galibiyeti, ülke futbolu adına büyük bir nimetti. Hem güvenimiz gelecek hem grup liderliğimizi devam ettirip Amsterdam’a 13 puanla çıkabilirdik ama maalesef son saniyede umutlarımız kırıldı.

Haberin Devamı

4’lüye mecburuz!

Kanat bekleri günümüz futbolunun en önemli figürleri. Hem 3’lü de hem 4’lü de 105 metreyi domine edecek çift yönlü kanat oyuncusu büyük fark yaratabiliyor. Şenol Güneş’in EURO 2020 öncesi formasyon trendine ayak uyduramamasına sebep olan eksiklik de buydu. Sorun olduğu gibi devam ediyor. Ne yazık ki Milli Takımımız için 4’lünün dışında bir formasyon mümkün görünmüyor.

Kerem’i erken görebilmek

Karadağ karşısında en sönük performanslar Burak Yılmaz ve Kenan Karaman’ındı. Şenol Hoca Kenan Karaman’ın fiziksel gücünü önemsiyor, hatta bazen gereğinden fazla önemsiyor. Güneş’in oyuncularının fiziksel formları kadar psikolojik formlarını da önemsemesi gerekir. Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray’da formunu yükseltmişken Cengiz’in karşı kanadında Kenan ile oynamak hücum hattında fazla statik kalmamıza sebep oldu.

Haberin Devamı

Kötü bir görüntü...

Mert Müldür, EURO 2020’nin son maçında İsviçre’ye karşı nefis bir sol bek performansı gösterdikten sonra aradan geçen 2,5 ayda güvenini yitirmiş gibiydi. Sol bekte ritmi yakalayamadı, topu rakip sahaya taşımaktan uzaktı ve sırtını rakibine dayayarak faul kovalaması kötü bir görüntüydü.

YORUM YAZ