MENÜ

Fikstür sert ama Terim artıda

Abone Ol Google News

Galatasaray açık ara ligin en az gol yiyen takımı. Donk-Marcao tandemi oturdu, Muslera’ya da güvenli bir oyun alanı yaratıyorlar. Galatasaray’ın kalesine atılan şut sayısında gözle görülür bir azalma var. Falcao ve Onyekuru’nun performansıyla gol sorununa da çözüm üretilmiş görünüyor. Lemina sakat ama Seri’nin derbideki ön libero performansı inanılmazdı. Terim, Lemina ile fiziken ayakta kalma, topa baskı yapma stratejisini Seri’yle topa nitelikli sahip olmaya çevirdi. Bundan sonraki süreçte rakipler panzehirini bulana kadar Terim, Seri’den bu 6 numara performansını isteyecektir.

Haberin Devamı

Psikolojik üstünlük

Galatasaray tam 7 maçtır ligde üst üste kazanıyor. Bu süreçte 21 gol attı, sadece 3 tane yedi. En önemlisi Kadıköy’den 20 yıl aradan sonra galibiyetle döndü. Psikolojik olarak son yıllarda hiç olmadıkları kadar iyi durumdalar. Bu hafta Gençlerbirliği ile içeride oynayacak olmak büyük avantaj. Peşinden Sivas deplasmanı ve Beşiktaş derbisi. Görece havaların ısınmaya başladığı dönemde Sivas’a gitmek, peşinden de Beşiktaş ile Seyrantepe’de oynuyor olmak riskleri bir nebze azaltıyor.

Haberin Devamı

Emre’den vazgeçmemeli

Terim’in Falcao ve Onyekuru başta olmak üzere takımın neredeyse tamamından aldığı performansın artıyor oluşu psikolojinin desteğiyle daha da yükselebilir. Bunun için 50 bin taraftarın önündeki Gençlerbirliği maçı bir fırsat aslında. Galibiyet halinde seri 8 maça çıkmış olacak ki, bu Leminasız senaryoda harika bir performans. Falcao ve Onyekuru Terim’i dikine oyunda fazlasıyla destekliyor. Ama iç sahada Emre’den gelecek hücum katkısını yabana atmamalı. Terim’in derbide kestiği Emre’yi bu haftadan itibaren çıkarmamak üzere sisteme dahil edeceğini düşünüyorum.

Kadro artıya geçti

Daha iki ay öncesine kadar sahanın bir çok bölgesinde sorun yaşayan Terim, Ömer Bayram, Adem, Donk, Lemina, Emre ve Mariano’dan aldığı ekstra verimle son düzlüğe giriyor. Fikstür ne kadar sert olsa da bu şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj. Ligin en ateşli sürecinde Falcao’nun arkasında Adem, Lemina’nın ikamesinde Seri, solda herkesin kademesinde Ömer Bayram gibi bol alternatifli bir kadro var artık Terim’in elinde.

YORUM YAZ