MENÜ

Fener'in geleneği, Aslan'ın formu

Abone Ol Google News

Fenerbahçe-Galatasaray derbilerini form üzerinden okumanın yanlışlığını defalarca tecrübe ettik sanırım. Fenerbahçe 19 yıldır Kadıköy’deki yenilmezliğini mental bir silah olarak kullanıyor. Galatasaray ise yükselen formu ve şampiyonluk motivasyonuyla sahaya çıkıyor. Ersun Yanal’ın takımı topa sahip olma, pas ve korner gibi istatistik kalemlerinde ligin ilk 4’ünde. Tıpkı Galatasaray gibi. Ama iki takımın ayrıldığı bir kaç kalem var ki, onlar da farkı yaratıyor.

Haberin Devamı

Sahada lideri yok

Fenerbahçe’nin savunması en zayıf noktalarından biri, çok pas yapsa da şutör bir takım değil ve sıralamaya golcü sokamıyor. Daha doğrusu Fenerbahçe’nin güçlü bir oyunu ve sahada fenomen bir lideri yok. Galatasaray ise Kadıköy’e hayli formda çıkıyor. Ligin ikinci yarısında hiç yenilmediler, 28 gol atıp sadece 6 yiyerek 26 puan topladılar. İç sahada çok güçlü bir oyunları var, fakat bunu deplasmanlarda becerdiklerini söylemek zor. Kadıköy’de topu Fenerbahçe’den almaları kolay olmayacak. Zaten Fenerbahçe yerleşerek savunma yapamadığı için çareyi topa sahip olmakta görüyor.

Haberin Devamı

Kaleye gitmekte maharetli

Seyirci desteğiyle birlikte Skrtel ve Serdar Aziz’e rağmen atak başlangıçlarını pas örgüsüyle yapmak zorundalar. Diagne ve Feghouli preste Terim’in en zayıf halkaları. Ndiaye ve Belhanda’nın öndeki ekstra baskıları Fenerbahçe’ye orta saha hakimiyeti olarak dönebilir. Galatasaray’ın etkili tandemi Luyindama ve Marcao yokken Soldado’nun savunma arkasında topla buluşma sayısı Fenerbahçe adına maçın senaryosunu belirler. Galatasaray topu kazandıktan sonra direkt kaleye gitmekte rakibine nazaran daha maharetli bir takım. Fakat Feghouli ve arkadaşlarının 19 yıllık geleneği bozabilmeleri için form yetmez çok yüksek form gerekir.

Ön plana kim çıkar? (Fenerbahçe)

Victor Moses sahaya ilk 11’de çıkarsa, Mariano’nun arkasına isteyeceği toplarla Feghouli’yi yalnızlaştırıp Galatasaray’ın balansını bozabilir. Sonradan oyuna girmesi halinde ise önemli bir hamle gücü olacaktır.

Bu istatistiğe dikkat (Fenerbahçe)

Fenerbahçe’nin, Galatasaray’a karşı Kadıköy’de attığı son 15 golün 14’ünde yabancı oyuncuların imzası vardı. Yerlilerden bu sevinci yaşayan tek isim penaltıdan ağları sarsan Emre Belözoğlu oldu.

Ön plana kim çıkar? (Galatasaray)

Derbileri büyük oyuncular çözer. Sofiane Feghouli, özellikle sezonun ikinci yarısında büyük oynuyor. Fenerbahçe eğer Feghouli- Mariano’ya çözüm üretemezse, bu ikili maçın kaderini belirleyebilir.

Bu istatistiğe dikkat (Galatasaray)

Ligin ikinci yarısında en fazla skor katkısı yapan ikinci isim; 6 gol ve 4 asistle oynayan Sofiane Feghouli oldu. Cezayirli futbolcu ayrıca takımının deplasmandaki son 10 sayısının 5’ini kaydetti.

Kısa mesaj

Fenerbahçe 19 yıllık yenilmezlik geleneğine, Galatasaray formuna ve şampiyonluk motivasyonuna güveniyor. Yıllardır geleneğin, formu yendiğine şahit olduk. Fakat tersi olacaksa Galatasaray bundan iyi fırsat bulamaz.

YORUM YAZ