MENÜ

Fenerbahçe'nin sezonu kurtaracak serüveni: 18 günde 5 maç

Abone Ol Google News

Ersun Yanal ile Fenerbahçe ligde hiç kaybetmedi. Oyunda gözle görülür bir gelişim var. Ama bir farkla... Yanal’ın 2013-14 sezonundaki önde prese dayalı hafif kaotik düzeninden ziyade topa sahip olan, baskılı pozisyon oyunu oynamaya çalışan, daha pasör bir Fenerbahçe izliyoruz. İsla ve Dirar sağ kenarda harika iş çıkarıyorlar, Ekici sağ içte onlara pas üçgenleri yaratıyor. Aynısını solda yapmak için yetenekli bir sol beke ihtiyaç olduğuna şüphe yok. Ayew sol forvette iş görüyor ama Moses’in kalitesi ve formunu geçmesi kolay değil. 11’de kalmak istiyorsa skor yapacak, aksi halde pozisyon devşirmesine kendini hazırlaması gerekecek. Kim bilir belki de Yanal, Bielsa’nın Marsilya’da yaptığını deneyip Ayew’den bir sol bek yaratabilir. Gelelim fikstüre...

Haberin Devamı

Kayseri’nin sıkıntısı var

Kayserispor’un transfer tahtası kapalı olduğu için takviye yapamadı. Gyan sakat, Umut atamadığı için artık sağ kenarda, önde ağır Kravets ile oynuyorlar. Fenerbahçe yeni futbolcularıyla pas hızını artırdı, zor top kaybediyor ve kaybettiklerini çabuk kazanıyor. Kayseri’de Moses’ın hızı, Fenerbahçe’yi ayakta tutabilir.

Haberin Devamı

Konya’ya karşı baskı

Konya maçının Kadıköy’de olması avantaj. Kocaman’ın takımı iç saha için daha uygun bir oyuna sahip. Trabzon ve Bursa’da da kaleye gitmekte çok zorlandılar. Fenerbahçe’nin baskılı oyunu, savunma dengesini arayan Konya’ya karşı işleri kolaylaştırabilir.

Rus’la oynamak avantaj

Bir Rus takımıyla 2. turda karşılaşmak avantaj sayılabilir. Rus Ligi aralık ayının ilk haftası biter, martın ilk haftası başlar. Bu arada da hiç resmi maç yapmazlar. İlk yarıyı lider tamamlayan Zenit, açığı üst üste yaptığı hazırlık maçlarıyla kapatmaya çalışıyor. Orta sahadan Paredes’i PSG’ye sattılar. İlk maçın İstanbul’da olması dezavantaj gibi görünse de maç ritmini oturtmuş bir Fenerbahçe’nin şansının daha az olduğunu söylemek zor.

En zoru Beşiktaş

Fenerbahçe’nin bu süreçteki en zorlu rakibi Beşiktaş. Kagawa ve Burak ile başka bir düzene geçebilirler. Ligin en etkili orta sahasına sahip Beşiktaş’tan topu almak zor olacak. Bu durumda takımın pas hızı ve geçiş oyununda Moses’ın rolü belirleyici olur. Yanal, derbi tarifesini işletip Dolmabahçe’den yenilmeden dönerse takımın ritmini koruyabilir.

YORUM YAZ