MENÜ

Fenerbahçe mucize peşinde

Abone Ol Google News

Sarı-Lacivertliler, Sivas’ı yenmiş olsaydı bugün şampiyonluk turu için sahaya çıkacaktı. Artı, şampiyonluk için mucizeye, yani Beşiktaş ve Galatasaray’ın aynı anda kaybetmesine ve Fenerbahçe’nin kazanmaya ihtiyacı var.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Sivasspor maçını kazansa bugün şampiyonluk turu atma ihtimali tamamen kendi elinde olacak, Kayseri’yi yenmesi yetecekti. Fakat artık ipler Fenerbahçe’nin elinde değil. Bugün kazansa bile iki rakibinin birden yenilmesini bekleyecek. Zira iki rakibine karşı ikili averajda geride olduğu gibi, üçlü averajda da arkada kalmış durumda. Emre Belözoğlu’nun futbolcularını aynı duyguda tutması maçın anahtarı olacak. Kayserispor 41 puanda, Gençlerbirliği ve Ankaragücü 38’de. Ankaragücü iki ve üçlü averajda kötü olduğundan resmen düştü. Gençlerbirliği, Kayserispor’a karşı ikili ve üçlü averajda üstün. Dolayısıyla Kayseri’nin ligde kalması için minimum 1 puana ihtiyacı var.

Şampiyonlar Ligi aşkına

Elbette Fenerbahçe için en güzel senaryo iki rakibinin kaybedip şampiyonluğa ulaşmak. Fakat Sivas maçında bu şansını iyice zayıflatmışken lig ikinciliği de önemli hedeflerden biri haline geldi. Bunun için de yine iki rakibinden birinin yenilmesi şartı var. Emre hocanın oyun tercihinde artık 5’li orta sahanın ana plan olduğuna eminiz. Kafası sadece Mesut konusunda karışıktır ama Kayseri deplasmanında oyun başlangıcını yine aynı kadroyla yapması beklenebilir. Sahadaki 22 futbolcunun kulakları rakiplerin maçında olacağından bu maçtaki futbol aksiyonu, duygularını iyi yönetenin lehine ilerleyecektir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ