MENÜ

Fatura Jesus'a kesilir

Abone Ol Google News

Fenerbahçe bu sezon şampiyonluğu kaçırırsa, - ki şu an artık tamamıyla ipler Galatasaray’ın elinde- bu iş büyük oranda teknik direktöre yazar. Birinin Jesus’a, Fenerbahçe’nin şampiyonluğu Giresun deplasmanında değil derbilerde kaybettiğini anlatmasında fayda olabilir. Zira hoca hâlâ kulübün büyüklüğüyle ters orantılı açıklamalarına devam ediyor ve başarısızlıkta payına düşeni almaktan imtina ediyor. Fenerbahçe Yönetimi’nin yeni sezon planı içinde Jesus olacaksa kesinlikle Trabzon ve Galatasaray derbilerinin beklenmesi, buna rağmen hâlâ kontrat vereceklerse başarı kriterlerini sözleşmeye eklenmesi gerek.

Haberin Devamı

Forma bir derbi kazanırdı

Chelsea, Graham Potter’ı gönderip yerine yeniden Lampard’ı getirdiğinde takımın performansında en ufak bir değişiklik olmadı. 4 Premier Lig, Real Madrid’le oynanan iki Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçının tamamını kaybettiler. İngiltere’de bile; Chelsea forması en azından bir maç kazanır yorumları yapılmaya başlanmıştı. Nitekim Chelsea forması, Bournemoth maçını bu hafta deplasmanda 3-1 kazanmayı başardı ve matematiksel olarak ligde kalma garantilendi. Fenerbahçe formasının da bu sezon en azından bir tane derbi kazanması ya da evindeki iki derbiyi kaybetmemesi gerekirdi.

Haberin Devamı

Rakipleri coşturdu

Fakat Jesus’un derbilere özel 3’lü savunma planı rakipleri coştururken Fenerbahçe’yi Kadıköy’de sessizliğe gömdü. Sadece Galatasaray ve Beşiktaş maçlarını Kadıköy’de berabere bitirmek bile Fenerbahçe’yi şampiyonluk yarışında çok daha iddialı hale getirebilirdi. O yüzden bu sezon şampiyonluk kaçarsa, -ki yineliyorum; artık tek oyun kurucu Galatasaray- Jesus bu faturayı ödemek zorunda.

Kontrat sorunu

Jesus’un ligin ve Fenerbahçe’nin dinamiklerine adapte olmakta zorlandığı bu kadar aşikarken yönetimin Portekizli hoca ile uzun vadeli bir anlaşma yapmak istemesini taraftar kabul etmekte zorlanabilir. Elbette Jesus’a göre Türkiye Kupası’nda yarı finalde olmak ve bahar aylarında şampiyonluk yarışında kalmak bir başarı olarak görülebilir. Bunu basın toplantılarında dile getiriyor oluşu boşuna değil. Buna inanıyor. Ama birinin Jesus’a hatırlatması gerek; Fenerbahçe’nin forması her yıl ligde ve kupada şampiyonluğa oynar. Tıpkı Galatasaray ve Beşiktaş’ın olduğu gibi. O yüzden Jesus kendini başarılı görüyorsa fena halde yanılıyor. Yönetim, İsmail Kartal’ın harika sezon bitirişine rağmen Jesus’u getirdiğinde taraftarından kabul görmüştü. Taraftar Kartal’ın yerine Jesus’u getirmeyi bir vizyon göstergesi olarak algılamıştı. Ne var ki Jesus’la devam etmek artık taraftarı tatmin etmeyebilir.

YORUM YAZ