MENÜ

Fark yanıltmasın

Abone Ol Google News

Ligin lideri Trabzonspor önemli rakiplerinin puan kaybettiği bir haftayı galibiyetle kapatarak puan farkını açmaya devam ediyor. Bakasetas ve Hamsik’ten yoksun oynayan Abdullah Avcı, Abdülkadir'i 10 numarada, Djaniny'yi sağ kenarda kullanarak futbol standardını korumak istedi. Galatasaray maçının 38. dakikasında oyunda alındığı için protesto gören ve gözyaşları döken Abdülkadir'in aradan geçen iki ayda mental formuna kavuşması Trabzonspor'a estetik olarak yansıyor doğrusu. Genç yeteneğin, taç çizgisinden kullandığı serbest vuruşu doğrudan gol yapması göz kamaştırıcıydı. Djaniny ve Cornelius'un 3 dakika içinde buldukları 2 gol Trabzonspor'a rahat bir maç vaat etmeliydi ama öyle olmadı.

Haberin Devamı

Bulut'un planı tuttu aslında

Gaziantep’te Erol Bulut'un Dicko'nun hızı üzerine kurguladığı planın tutmadığını söylemek yanlış olur. Nitekim maç 0-0 giderken Dicko'nun Hugo ve Edgar'ın arkasına yaptığı koşular karşılık buldu. Hatta Dicko'nun karşı karşıya pozisyonda düşürüldüğü pozisyon kırmızı kartla bile sonuçlanabilir tüm senaryo baştan sona değişebilirdi. Keza Trabzonspor'un attığı 3. golden önce yine Hugo'nun Dicko'ya ceza sahasındaki müdahalesini hakem penaltı olarak yorumlayabilirdi.

Haberin Devamı

Gol bulamadı

Erol Bulut’un ikinci yarıya başlarken Oğuz'un yerine Sagal'ı alması, peşinden de Tosca’yı Mendyl’yle değiştirmesi hem topun hem de oyunun hakimiyetini Gaziantepspor’a getirdi. Abdullah Avcı baskıyı kırmak için 69'da Denswil-Cornelius değişikliğiyle maçı 3 stoperle götürdü. Oyunu Trabzon ceza sahasına yıkmayı başaran Gaziantepspor çok fazla sayıda pozisyon üretse de gol bulamadı. Erol Bulut ve öğrencileri iyi oynamalarına rağmen 3-0 kaybettikleri bu maçı sanırım sezon boyunca unutamayacaktır.

YORUM YAZ