MENÜ

Farioli gelecekse...

Abone Ol Google News

Vitor Pereira’nın Fenerbahçe’deki ikinci dönemi pek parlak ilerlemiyor. Kayseri maçının son saniyelerinde Mesut’un penaltısıyla kurtarılan 1 puan Pereira ile devam kararını beraberinde getirdi ve Fenerbahçe, Ali Sami Yen’de Galatasaray’ı yenerek sezonun en önemli eşiğini aştı. Ne var ki Olympiakos yenilgisiyle Avrupa Ligi’ne veda, peşinden Göztepe beraberliği Pereira’yı gerçeklikten koparmışa benziyor

Haberin Devamı

Pereira’nın yanılgısı

Fenerbahçe, Göztepe deplasmanının ilk yarısında topa yüzde 63 sahip olmasına rağmen rakip ceza sahasında sadece 6 kez topla buluşup, tek şut denemesi yaparak 0.04 gol beklentisi ile oynamıştı. Bunlar çok kötü rakamlar ve performansı sadece topa sahip olma üzerinden ölçmediğiniz sürece endişe duyulması gereken istatistikler. Fakat Pereira bu durumu objektif yorumlayamıyor. Maç sonunda, “İlk yarıda kaliteli bir futbol oynadık, pozisyonlar ürettik” dedi. Görünen o ki, Pereira gerçeklikten kopmuş. Hoca ters şeritten ilerliyor, yetmezmiş gibi ‘Tüm arabalar yanlış yolda ve üzerime geliyor’ diye düşünüyor. Şayet oyunu objektif okusa hem hamleleri hem de maç sonu açıklamaları daha doyurucu olabilir.

Haberin Devamı

Farioli tarzı mı isteniyor?

Pereira’nın gerçeklikten kopuşunu Fenerbahçe Yönetimi de görüyor elbette. O yüzden Farioli ile görüşme izni alındığı haberleri duyuluyor. Farioli’nin antrenörlük tarzı ve futbol felsefesi Emre Belözoğlu ve Abdullah Avcı çizgisine yakın. Aynı akımın temsilcileri denebilir. Yönetim Farioli tarzına dönüş yapacaksa, yani topa sahip olunan pas oyunundan yana tercih kullanacaksa, geçen sezonun son 10 haftasını benzer oyun yapısıyla 7 galibiyet, 2 beraberlik ve tek yenilgiyle bitiren Emre Belözoğlu’yla neden yolları ayırdı? Pereira ile yeni bir maceraya girmenin riskini neden aldı?

YORUM YAZ