MENÜ

Eve huzurlu dönmek için

Abone Ol Google News

Kartal’ın Mart fikstürü kolay görünmüyor. Tek artısı, Nisan’ın ikinci haftasına kadar tüm maçlarını İstanbul’da oynayacak olması. Beşiktaş, Malatya deplasmanını sorunsuz geçerse İstanbul serisine stressiz başlar. Takımın bugünkü en büyük kozu, ligin en şutörleri arasında yer alan forvetleri...

Haberin Devamı

Beşiktaş, ligin en dominant futbolunu oynayan takımlarının başında geliyor. Sergen Yalçın, Beşiktaş’ı ligin en çok pas yapan ekibi haline getirdi ve tüm planı bunun üzerinden ilerliyor. Yalçın’ın sisteminde Vida-Welinton-Souza üçlüsünün pas kaliteleri belirleyici rol oynuyor. O yüzden Malatya deplasmanında rakip kadar zeminle de mücadele etmek zorunda kalmak oyun standardını etkileyebilir. Yani maçın senaryosunu zemin şekillendirecek dersek abartmış olmayız. Beşiktaş’ın Mart fikstürü (Gaziantep, Başakşehir (d), Fenerbahçe, Kasımpaşa (d), Alanya) kolay görünmüyor. Tek artısı, Nisan’ın ikinci haftasına kadar tüm maçlarını İstanbul’da oynayacak olması. O yüzden Malatya deplasmanı Sergen Yalçın ve öğrencileri için en az bir derbi maçı kadar önem taşıyor.

Haberin Devamı

2 ismi dinlendirdi

Rachid Ghezzal ve Rıdvan Yılmaz’ı Denizli karşısında dinlendirme şansı bulan Sergen hoca, belki yarışta rakip olduğu meslektaşları kadar geniş bir kadroya sahip değil. Transferle genişletemediği kadrosunu sahada yükselterek yarışta kalan Yalçın, Malatya deplasmanını sorunsuz geçerse İstanbul serisine daha stressiz başlar. 7 haftadır maç kazanamayan ve bu süreçte rakip kaleye sadece 15 isabetli şut atabilen Malatya karşısında Beşiktaş’ın en büyük kozu ikinci topları rakibe bırakmayan Josef ile ligin en şutörleri arasında yer alan forvetleri olacak.

YORUM YAZ