MENÜ

En iyi seçenek Kjaer

Abone Ol Google News

Fenerbahçe transfer sezonunu Max Kruse ile yüksek perdeden açmışken taraftarın santrfor beklentisi yüksek oluyor. Yönetimin, izlediği transfer politikasının akılcı bir şekilde ilerlemesi için Kruse’nin önüne alınacak santrforu çok doğru seçmesi gerekiyor. Vedat Muriç’in ikinci yarı performansı harikaydı. Fakat unutulmaması gereken en önemli konu Fenerbahçe’nin son 10 sezonda 15 golün üzerine çıkan tek santrforunun Van Persie olduğudur. 2014-15 sezonunun gol kralı Fernandao’nun geldiği dönem Muriqi’den daha önde bir santrfor olduğunu hatırlatmakta fayda var. Muriç uygun maliyetle kadroya katılması faydalı bir santfor olabilir ama üzerine plan yapılacak dominant bir santrfor mu? O konuda daha ihtiyatlı olmakta fayda var.

Haberin Devamı

Savunmadaki gediği kapatır

Fenerbahçe’nin acil çözmesi gereken konuların başında stoper transferi geliyor. Skrtel ile 3 milyon Euro’luk kontratlar yapmak mümkün görünmüyorken Kjaer’in Sevilla’nın yeni teknik direktörü Lopetegui’nin planları arasında yer almama ihtimali değerlendirilmeli. Belki ısrarcı olunmalı. Çünkü Kjaer geçen sezon 44 gol yiyen Fenerbahçe savunmasında gediği kapatacak kalitede bir oyuncu. Bazen maç içinde fazla konuşması takım arkadaşlarının tepkisini çekse de Kjaer hali hazırda en iyi seçenek. Şayet Danimarkalı stoper kiralanabilirse Serdar ve Sadık’ın da performanslarında artış görebiliriz.

Haberin Devamı

Emre’den beklenti...

Takımın sahada Emre’nin etrafında şekillenmesi zor ama saha dışında Emre’nin yörüngesinde olması yönetimin de Ersun Yanal’ın da elini rahatlatır. Elbette Fenerbahçe camiası 39 yaşındaki Emre Belözoğlu’na sıradan bir futbolcuya yüklediğinden daha fazla anlam yüklüyor. Fakat Emre en sağlıklı olduğu dönemlerde bile Fenerbahçe formasıyla ortalama 25 maça çıkabilmişken ondan 39 yaşında aynı performansı beklemek gerçekçi olmaz. Emre’den beklenen sahada daha az kalsa bile saha dışında, Samandıra’da daha etkin olması.

Rodrigues daha garanti

Her transfer kağıt üzerindeki etkiyi sahada yaratamayabiliyor. Sanırım bunu geride kalan sezon en iyi Fenerbahçe yönetimi deneyimledi. Benzia, Ayew ve Slimani gibi yıldızların verdikleri ortadayken Konoplyanka’ya ekstra anlam yüklememek gerekir. Konoplyanka Dnipro ile Avrupa Ligi finaline giderken gösterdiği performansla herkesi peşinden koştursa da ne Sevilla taraftarını ne Schalke taraftarını tatmin edebildi. Konoplyanka ile riske girmek yerine Moses’ı tutmak daha mantıklı bir seçenek gibi duruyor. Gary Rodrigues, Ukraynalı forvetten daha garanti bir oyuncu. Takımın total ritmini yükseltecek kalitede olması bir yana ligi yakından tanıması uyum sorunu ortadan kaldırır.

YORUM YAZ