MENÜ

Emre masaya, Bulut sahaya!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin hocadan ziyade bir futbol yönetim modeline ihtiyacı var. O model çerçevesinde hocasını belirlemeli. Erol Bulut ihtiyacı karşılayacak kapasitede bir teknik adam olduğunu ispatladı. Fakat Fenerbahçe’nin başına geçecekse buradaki profesyonel futbol düzeninin Erol hocayı desteklemesi gerekiyor. Bence Bulut çok iyi bir taktisyen. Bunu çalıştırdığı her takımda ispatladı. Taktiksel sadakati yüksek bir oyuncu grubu isteyecektir. Bunun için Emre Belözoğlu’nun sportif yönetim masasında oturması yeni hocanın işini fazlasıyla kolaylaştırabilir.

Haberin Devamı

Gustavo-Ozan kemikleşirse

Emre Belözoğlu muhtemelen bu sezon sonu formayı asıp masanın karşı tarafına geçecek. Fenerbahçe’de total bir oyun kalitesinden bahsedeceksek Gustavo-Ozan Tufan merkezinin kemikleşmesi şart. Ozan ile yeni sözleşme yapıldı. EURO 2020 bir yıl ertelendiği için yeni sezon Ozan’ın kendini yeniden ispat etme çabası kaçınılmaz. Gustavo gibi bir yıldızla oyununu geliştirme potansiyelini de yüksek görüyorum. Yeter ki Ozan kendine bakmaya devam etsin.

Haberin Devamı

Önce savunma

Fenerbahçe son iki sezonda oyuncu sirkülasyonundan bir türlü kadrosunu oturtamadı. Yeni sezonda Fenerbahçe’nin kadrosunu ve düzenini oturtması öncelik olmalı. Elbette hali hazırda Vedat Muriç gibi transfer potansiyeli yüksek bir santrforu var. Kim bilir belki yüksek bonservisle satılabilir. Ama Fenerbahçe’nin savunmadan başlayarak doğru bir kadro yapılanmasına ihtiyacı var. Öncelikle Kjaer-Skrtel’den sonra büyük yara alan stoper rotasyonu güçlendirilmeli. Serdar’ın yanına dominant bir stoper alınmalı.

Sol bek şart

Gelelim bu sezon Fenerbahçe’nin kanayan yarası sol beke. Geçen sezon düşülen hata tekrarlanmamalı ve yaz transfer döneminde Hasan Ali’yi tutarak rotasyonuna iyi bir sol bek bulunmalı. Mali durum dikkate alınmalı ancak Fransa Ligi’nde Hasan Ali’nin yarı maaşına oynayacak çok kaliteli sol bekler var.

YORUM YAZ