MENÜ

Elveda Wesley

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray iki sezondur hem sahada hem masada sistematik bir düşüş yaşıyor. Şampiyonluğun ertesinde ligi 6. bitirmek, bu sezon 4. olabilmek köklü bir değişim gerektiriyordu. Dünyanın her futbol ülkesinde yaşanabilecek süreçler. Ancak yönetimin iki yılda yaptığı onca yanlış hamleye karşın suçu üzerine almadan hareket etmesi bu süreçte taraftarı Wesley Sneijder’e yaklaştırıyor.

En iyi sezonuydu

İstatistiki anlamda gönderilmeyi hak edecek bir performans sergilemedi Hollandalı. Hele de kariyerinin en çok gol katkısı (5 gol 17 asist) yaptığı sezonunu yaşamışken. Ama Galatasaray, Wesley’i performansı kötü diye göndermiyor. Tudor’un işini kolaylaştırmak için yapıyor bunu. Bruma’yı da bu sebeple sattılar. Tudor daha yönetilebilir bir oyuncu grubu istiyor. Sorunun Sneijder’in yüksek maaşı olduğunu da düşünmüyorum, zira Selçuk İnan’ın kontratı Wesley’i aratmayacak kadar yüksek. Ama Selçuk yönetilebilir bir futbolcu, Sneijder değil.

Sneijder’in hataları

Sneijder, İnter’de Claudio Ranieri ile mutlu bir dönem geçirse de hoca değişiminin ardından istenmeyen adam ilan edilmişti. Futbolsuz geçen 5 ayın ardından Galatasaray’a 2013 yılının ocak ayında geldi. Hem de Galatasaray, Selçuk-Melo merkeziyle uçarken, Terim’in istememesine rağmen çilek olarak geldi. O geldi diye düzen değişti, Terim 4-4-2’den 4-3-Sneijder-2’ye, Mancini ise 4-2-3-1’e dönüş yaptı.

Aynı hırsı göstermedi

Wesley sonrası Terim ile 1 (6 ay), Hamzaoğlu ile 1 lig şampiyonluğu kazandı Galatasaray. Ama son iki yıldaki hezimetlerde gözler hep Wesley Sneijder’in liderliğini aradı. Riekerink’in takımında gösterdiği hırsı sonrasında göstermemesi, hatta bu sezon Şubat ile Mayıs arasında tek bir gole katkı sağlayamamış olması hep akıllarda soru işareti bırakan unsurlardı. Ve görünen o ki; mevcut ortam ve Başkan Dursun Özbek’in son açıklamaları ışığında ayrılık kararı çoktan alındı...

YORUM YAZ