MENÜ

Düzeni değiştirir

Abone Ol Google News

Güneş’in başarılı olmuş her kadrosundan önemli parçaların gitmesi ve ardından yeni oyuncularla baştan bir düzen yaratması en azından bizim için alışılagelmiş bir durum. Kadro sirkülasyonun bu derece fazla olması doğal olarak ezberlenmiş oyunu bozuyor. Benzer sendromu bu sezon Monaco yaşıyor. Şampiyon kadroyu dağıttılar, Jardim gitti, Henry geldi, işler daha da kötüye gitti. Jardim tekrar döndü ama küme düşme hattından kurtulamadılar.

Haberin Devamı

Q7’nin kart sayısı artıyor

Güneş, ilk iki sezon zor olan bir çok şeyi kolaymış gibi gösterdiği için ondan beklentiler yüksek. Şimdi Kagawa geldi. Yeni soru şu; Ljajiç-Kagawa ve Quaresma aynı anda nasıl oynar? Antalya maçında Kagawa, Ljajiç’in yerine girdi. İkisi de forvet arkasını üst düzey oynayan, zorladığında kenara devrilebilen yıldızlar. Bundan sonraki süreçte Güneş’in Quaresma’sız düzeni zorlamak istemesi gayet doğal görünebilir. Q7 1983 doğumlu ve enerjisini kaybettikçe gördüğü kart sayısı artıyor. Ama Lens açık alan seven, fiziğiyle mesafe kat eden bir oyuncu. Güneş’in pas oyununda Lens’ten ziyade Q7’nin şansı daha yüksek olur. Ayrıca Quaresma’nın takımı ön alanda tutması da cabası. Ama bu tamamen Q7’nin formuna bağlı.

Haberin Devamı

Shinji fovet, Adem orta saha

Kagawa, Ljajiç’ten daha skorer bir oyuncu. Japon Milli Takımı’nda son yıllarda hep 10 numara oynadı, Dortmund ve United’da sol kenar oynadığı maçlar da var. Güneş ondan maksimum verim almak istiyorsa Burak’ın arkasında oynatmalı. Kagawa, orta sahadan ziyade forvet karakterli bir oyuncu. Güneş’in Adem’e yer bulmakta çok zorlanacağını sanmam. Ljajiç daha orta saha karakterli bir oyuncu ve hem kenarda hem 8 numarada fazlasıyla iş gören bir yetenek. O yüzden Kagawa ile birlikte oynama ihtimalleri hayli yüksek. Güneş, Burak Yılmaz’la büyük risk aldı. O da farkında. O yüzden sezon sonuna kadar Burak’ı tüm planların içinde tutacaktır. Zaten mevcut santrforların formuna bakarsak tutması çok da mantıksız durmuyor. Larin, Güven bu durumdayken Burak, arkası Kagawa’yla Beşiktaş seviye atlarmış gibi görünüyor.

YORUM YAZ