MENÜ

Düşmeye gör

Abone Ol Google News

Beşiktaş için büyük bir hayal kırıklığı ile ilerleyen sezon Giresun hezimetiyle yeni bir boyut kazandı. Geçen sezon dar kadroyla nefis bir futbol oynayarak şampiyonluğa oynayan takımın 14 haftada bildiğini unutması ve oynadığı son 13 resmi maçın 11’ini kaybetmesi inanılır gibi değil. Taraftar, 'Hadi Şampiyonlar Ligi’nde gücümüz yetmedi' diye olayı bir nebze tolere edebilir ama bu kadro nasıl olur da ligde 4 maçı üst üste kaybeder. Sergen Yalçın’dan kaleci Mert’e, Welinton’dan Vida’ya herkes formsuz daha da kötüsü vazgeçmişler. Adeta fişi çekmişler, kimse oynadığından keyif almıyor, kazanacağına inanmıyor.

Haberin Devamı

Kırmızıdan sonra film koptu

Giresunspor’a karşı Larin ve Batshuayi’yi önde oynatıp 4-4-2 ile baskı kuran Beşiktaş 21. dakikada Rosier’in sebep olduğu penaltıya kadar tüm inisiyatifi elinde bulunduruyordu. Diabate’nin penaltısının ardından da baskıya devam eden Beşiktaş’ta Necip’in kırmızı kartından sonra film koptu. İlginçtir maçın iki kırılma anında da hakem Hüseyin Göcek karar veremedi ve iki önemli pozisyon VAR uyarısıyla karara bağlandı. Maalesef Göcek ligin en yetersiz hakemlerinin başında geliyor ve şaşırtıcı şekilde her sezon aynı vasatlıkla ilerliyor.

Haberin Devamı

Direnci çimlere gömüldü

İkinci yarıya Ghezzal’ın yerine Welinton ile başlayan Sergen Yalçın oyunu çevirme umudunu korusa da kalecisi Mert Günok öylesine bir zamanlama hatası yaparak gole sebebiyet verdi ki, takımın tüm direnci çimlere gömüldü. Giresunspor’un Serginho ve Champness ile bulduğu son goller, nakavt olmak üzereyken yenen son yumruk gibiydi. Champness, Mert yerde yatarken o golü yapmasa tarihe geçerdi ama bu fırsatı kaçırdı! Beşiktaş bu sezon Şampiyonlar Ligi için kaliteli bir kadro kurdu, ama gelin görün ki, tarihte ilk kez 6 resmi maçı üst üste kaybetti.

YORUM YAZ