MENÜ

Dortmund'u yenmek mümkün

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ın alameti farikası ön alanda kaybettiği topları çok kısa sürede geri kazanması ve atak süresini mümkün olduğunca uzatarak hücum opsiyonlarını sonuna kadar zorlaması. Jurgen Klopp döneminde dünya üzerinde ‘Gegenpressing’i en iyi uygulayan takımlardan biri olan Dortmund, 7 yıl öncesinden uzak olsa da hala genetiğinin izlerini taşıyor. Dortmund’a karşı topa sahip olmak kolay değil. Ne var ki, Sergen hocanın ön alanda kaybedilecek toplara acil müdahale timini iyi hazırlaması gerekecek. Ghezzal ve oynarsa Nkoudou’nun ilk 5saniye içindeki müdahalelerine hiç olmadığı kadar ihtiyaç doğacak. Aksi halde 50 metre geri koşmak Beşiktaş’ı bu sezon hiç olmadığı kadar yorabilir. Geri koşmak zorunda kalmadıkça, Batshuayi eski takımının stoper dengesizliğinden faydalanmanın yollarını bulmakta zorlanmayacaktır. Yani Dortmund’u yenmenin yolu ‘en iyisini’ oynamaktan geçiyor.

Haberin Devamı

Savunma değişebilir

Sergen Yalçın, Malatya önünde Necip-Vida ile başlayıp Welinton-Necip ile bitirdi. Vida sakatlandı ve Dortmund’a karşı oynayamayacak. Sergen hoca,Avrupa’nın en formda ve güçlü santrforlarından birine karşı, görece hızından ve temiz sol ayağından dolayı Montero’yla başlayabilir. Dortmund, son Leverkusen maçında sağ bekte Meunier, sağ içte JudeBellingham ve sağ açıkta JulianBrandt’ı kullandı. Sergen hoca fizik gücünden faydalanmak ve Montero ile uyumunu düşünerek Nsakala’yı sol bekte kullanabilir. Ayrıca Alex’in yokluğunda Atiba’nın enerjisi ve pas kalitesinden vazgeçmek olmaz. Dinlenmiş bir Atiba’yla Pjanic’e daha konforlu bir alan yaratılabilir.

Haberin Devamı

Dortmund'un kabusu

Borussia Dortmund, yeni hocası Marco Rose ile henüz ısınma turunda olmasına rağmen Bundesliga’nın ilk4 haftasında neredeyse tümistatistik kalemlerinin zirvesinde yer almayı başardı. Rose’nin hücum planı Erling Haaland sayesinde işliyor olsa da savunması çok kolay gol yiyor. Sakatlıklardan dolayı sezona stoperde Axel Witsel ile başlayan Dortmund 4 hafta geride kalmışken Bundesliga’nın en çok gol yiyen3.takımı oldu. Buna mukabil 13golle ligin en golcüsü olduğunu hatırlatmak gerek. Son Leverkusen maçında3kezgeri düşmelerine rağmen Haaland’ın olağanüstü çabasıyla4-3 kazanmayı başardılar. Ne var ki, Haaland’a bağımlılık gibi bir handikapları olduğunu tüm takım kabul etmiş durumda. Beşiktaş’ın karşı presle ön alanda kazanıp Pjanic ile kullanacağı toplar Dortmund’un kabusu olabilir.

YORUM YAZ