MENÜ

Doğrusu Şen'li oyun

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’ye imza attığı gün ‘hız’dan bahseden Pereira’nın başlangıçtaki kadro ve sistem seçimi ‘yine mi’ sorusunu akıllara düşürse de Topal’ın oyun metrajı, Şener ile Caner’in öne oynama becerileri, tabelanın erken değişmesi kaygıları hafifletti. Ama hala hocanın kafasındaki doğru oyunun tarifini merak ediyorum.

Bu takımın bu mevsimde kusursuza ulaşmasını beklemek gerçekçi bir yaklaşım olmayabilir ama hocanın en doğru oyun modelini artık bulması gerekiyor. Şayet öncelik bu takıma hız kazandırmaksa, bu kadronun oynayacağı tüm sistem varyasyonlarında Volkan Şen’in yeri banko olmalı. Başlangıçta Caner hariç Rize kadrosunu görünce kısa süreli bir endişe duyulmadı değil lakin aynı oyuncu grubundan başka bir oyun icrası vardı. Fenerbahçe’nin en büyük esprisi bu.

Alternatifsiz Volkan

Her pozisyon için birden çok alternatif var ve alternatifi olmayan tek oyuncunun Atramitos karşısında sahada olmaması takımın ulaşmayı planladığı hız limitlerini düşürüyor. Volkan Şen, Fenerbahçe’nin çehresini değiştirecek bir oyuncu. Fernandao’ya asisti yaptığında sahaca adım atışının üzerinden sadece 7 saniye geçmişti.

Fenerbahçe için doğru oyun modeli

4-2-3-1 gibi görünse de maç başlangıçlarını 4-4-2 ile yapan Pereira’nın kafasında Volkan Şen’in yeri garanti olmalı. Soyunma odasında tahtaya yazılacak ilk 3’ün arasında olmayı hak edecek bir potansiyele sahip bir oyuncu çünkü. Volkan varsa sağ önde Volkan oynar. Diego’dan kanat performansı beklemek, içeriye kaçtığında öldürücü paslar ummak sanırım Fenerbahçe’ye sadece vakit kaybettireceğe benziyor.

YORUM YAZ