MENÜ

Diriliş Alanya!

Abone Ol Google News

5 Aralık’tan bu yana oynadığı 6 maçta 4 kez kaybeden Alanyaspor, Başakşehir’i çok net bir oyunla 3-0 yenerek kötü seriyi sonlandırdı. Bu sezonun en iyi çıkış yapan takımı olan Alanyaspor’un dar kadrosu yoğun takvimde hayli yıpranmıştı. Hafta içini maç oynamadan geçirmek Çağdaş Atan ve öğrencilerini fabrika ayarlarına döndürmüş.

Haberin Devamı

Bariz oyun üstünlüğü

Babacar’ın sakatlığı sebebiyle santrforda Adam Bareiro’yu kullanan Çağdaş Atan, bu tercihinin karşılığını sezonun en güzel gollerinden biriyle aldı. Bareiro, korner organizasyonunda nefis bir roveşata ile takımını öne geçirdi. Alanyaspor, topu rakibinden alıp oyunun tüm hakimiyetini eline geçirdi. Bu da aslında çağdaş Atan’la değişen oyun yapısının en net göstergesiydi. Son yıllarda ligin topa en çok sahip olan takımı Başakşehir’e karşı bunu başaran Alanyaspor, sağ bekinin asistini sol bekinin gol yaptığı bir kontratakla da geçiş oyunu dersi verdi.

Çağdaş Atan tarzı

Alanyaspor geçen sezon Erol Bulut ile topa az sahip rakibin zaaflarından faydalanırken, Çağdaş Atan ile topa en çok sahip, en çok pas yapan, en çok şut çeken takımı olmayı başardı. Aralık ayında yoğun maç takviminin görece dar kadrosunu yıpratmasıyla çok puan kaybetse de Başakşehir karşısındaki futbolu fazlasıyla tatmin ediciydi. Bu maç Alanyaspor’un futbolunun ne ölçüde değiştiğinin belgesi niteliğindeydi. Bu oyunu istikrarlı bir şekilde devam ettirebilirlerse Çağdaş Atan antrenörlüğe çok yüksek perdeden başlamış olacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ