MENÜ

Direnç kırıcı değişim

Abone Ol Google News

Trabzonspor, Kayseri karşısında maça erken bir penaltıyla başlayınca tempoyu eline alacağı beklentisi rakip takım taraftarını bile sarmıştı. Ne var ki, Trabzonspor Cornelius-Bakasetas-Nwakaeme-Visca hattı tüm sezon Çaykur Rizespor maçına kadar yaptığı ön alan baskısını Kayseri’de yapamayınca Hikmet Karaman ve futbolcuları oyunun kontrolünü eline geçirdi. Mustafa Pektemek, Thiam ve Bertolacci öylesine kolay pozisyonlar buldular ki bir ara maç Uğurcan ile Kayserispor arasında oynanır hale geldi. İlk yarı boyunca Kayserispor’un baskısından gol çıkmadı belki ama Abdullah Avcı sezonun en kaygılı ilk yarılarından birini oynadı.

Haberin Devamı

Gün yüzüne çıktı

Hikmet Karaman’ın ikinci yarıyla birlikte İbrahim’i çıkarıp Emrah Başsan’ı oyuna sokması Kayserispor’un hücumda daha uzun süre top tutmasına yardımcı oldu. Nitekim 48’de Emrah’ın golü hem Uğurcan’ın hem Trabzon’un direncini kırdı. Buna mukabil ilk yarıda Nwakaeme’nin ikinci yarıda da Yusuf Erdoğan’ın geri dönüş sorunları sebebiyle Trabzonspor’un sol kenarı tel tel dökülürken Kayserispor sağ beki Onur Bulut kariyer maçlarından birini oynadı.

Haberin Devamı

Doğrusu, sadece Onur değil ikinci yarıda oyuna giren Emrah Başsan’ın sağ kenara geçtiğinde yarattığı eşleşme sorunu Yusuf ile Puschacz’ın yetersizliğini gün yüzüne çıkarmaya yetti. Nitekim Emrah’ın uzatma dakikalarında Dorukhan’a çarpan şutunun gol olması Uğurcan’ı ikinci kez yanıltırken Kayserispor turun anahtarını aldı. Lig beşinciliğinin değerini yitirmemesi için Alanya’nın finale çıkıp kupayı almasi, ligi de dördüncü bitirmesi gerekir.

YORUM YAZ