MENÜ

Diego kadar oynar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Josue, Porto altyapısının ürünü. Fakat Porto scoutları bir türlü onun et mi balık mı olduğuna karar veremedikleri için sürekli kiralık gezdiriyorlar. 2011’de Fereira’ya tapusuyla verdiler ama oyuncu kendini gösterince tekrar para vererek bonservisine sahip oldular. Hep gelecek vaat eden sınıftaydı ama vaatler bir türlü gerçekleşmedi. Yani kendi çapında tabii ki gerçekleşti ama Porto seviyesine çıkamadı.

Braga’da kendini gösterdi

Bursaspor’da Şenol Güneş-Belluschi-Ozan üçlüsüyle uyumu onu Türkiye vitrinine çıkarsa da asıl patlamayı geçen sezonun devre arasında gittiği Braga’da kısacık dönemde yaptı. Paolo Fonseca’nın 4-4-2’sinde sağ kenar oynayan Josue, tatmin edici bir performansa imza atarak Galatasaray’a geldi. Fakat Riekerink ona hak etmesine rağmen yeterli şansı vermedi. Tudor’un 3-4-3’ünde ise kendine Sneijder’in yerine Yasin’in önünde yer buldu.

Faydalı olmaz diyemem

Josue dayanıklı, pas kalitesi belli seviyede, şutu fena olmayan bir orta saha. Ne tam oyun kurucu ne de net bir kenar forveti. Yani Josue’de her şeyden var ama hiçbir şeyi tam değil. Fenerbahçe’ye faydalı olmaz diyemem. Antrenör ilişkilerinden çok etkilenen duygusal bir oyuncu. Şenol Güneş gibi futbolcu odaklı çalışan antrenörlerin elinde hep maksimuma çıkar. Advocaat gibi sert ve açık sözlü antrenörler medya önünde eleştirirse Josue kaybolur gider. Fenerbahçe’de Diego bile gelip iş görmez damgası yemişken, Josue’nin beklentileri karşılaması kolay değil. Zira tüm Fenerbahçeliler hâlâ Alex’in kalitesini özlüyor. Tabii ki bir Alex değil ama halinden anlayan bir antrenör ile çalışırsa Diego kadar oynar.

YORUM YAZ