MENÜ

‘Devşir'me!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin son 20 yıldaki derbi performansları bize ‘evinde oynadığı tüm derbilere favori başlar’ diyor. Ersun Yanal’ın bu kez favoriliğin altını sahada çok iyi doldurması gerekiyor. Hasan Ali’nin sol beke geçişiyle Jailson hariç herkes orijinal pozisyonuna dönüş yapabilir. Sanırım Hasan Ali bir gün Fenerbahçe’nin en aranan oyuncusu olacağını tahmin edemezdi. Ama artık bu bir realite. Yanal, Onyekuru ya da Feghouli’ye karşı sol koridorda ayakta kalmadığı sürece maçı kazanamaz. Zaten Jailson’dan başlayıp Dirar’a kadar devşirme oyuncuların pozisyon acemilikleri Fenerbahçe’ye basit gol olarak fazlasıyla döndü.

Haberin Devamı

En büyük handikap olabilir

Yanal’ın devşirmemeye Tolga ile başlaması gerekiyor. Luis Gustavo ve Emre’nin aynı anda olmadığı bir düzen Fenerbahçe’nin en büyük handikapı olabilir. Tolga Ciğerci’nin sağ ve sol forvet performansları bir dönem işe yarasa da son 3 maçta Fenerbahçe’yi hücumda zayıflattığı gözle görülüyor. Gustavo yokken Yanal’ın elinde Tolgay ve Tolga tercihleri var. Tolgay ile topa daha çok sahip olabilir. Fakat geri koşuları yapacak, Emre-Seri’yi fiziken dağıtacak, duran top savunmasında uzun rolünü oynayacak ekstra oyuncuya ihtiyaç çok daha fazla olacak. Bu yüzden Tolgay değil Tolga’nın derbide 11 başlaması ‘önlem’ adına da işe yarayabilir.

Haberin Devamı

Vedat’a destek şart

Kruse’nin son 5 maçta 4 gol atması etkileyici olmasa da tatmin edici bir forvet performansı. Fakat Kruse’nin Vedat’a oyun içindeki destekleri sorgulanabilir. Fakat hücumdaki en potansiyelli oyuncunun hâlâ Kruse olduğunu söylemek gerek. Yanal’ın bugüne kadar en büyük handikapı Mevlüt’ü, Vedat ile birlikte oynatacak formül üzerinde hiç durmuş olmaması. Lemina’sız Galatasaray’a karşı Mevlüt beklenenden daha çok iş görebilir. Yanal’ın Mevlüt’lü düzen üzerinde çok çalışmadığı düşünüldüğünde başlangıç 11’inde Vedat-Mevlüt’ü beklemek zor. Ama Dirar’ı sol bek değil de sağ önde görmenin Fenerbahçe’ye beklenenden daha çok katkı sağlayacağını sanırım Yanal da artık herkesten iyi biliyor.

YORUM YAZ