MENÜ

Derbiden zirveye!

Abone Ol Google News

Alanyaspor, bir günlüğüne Fenerbahçe’ye bıraktığı zirveyi Antalya derbisinde geri almayı başardı. Turuncu-Yeşilliler, ezeli rakibini deplasmanda 2-0’la yıktı, Salih ve Berkan’ın golleriyle 20 puana ulaşıp maç eksiğine rağmen averajla liderliğe yeniden yükseldi.

Haberin Devamı

Alanyaspor bu sezonun en dikkat çekici performansını gösteren takım şüphesiz. Çağdaş Atan ile birlikte geçen sezon Erol Bulut’un oynattığından çok farklı bir futbol oynuyorlar. Artık topa daha çok sahip olan ve oyuna hükmeden bir hüviyetteler. Antalya karşısında da topu aldılar, işlediler, oyunun momentumunu bir an bile ellerinden bırakmadılar.

Çok uyumlular

Alanyaspor’un bu sezonki sırrı; uyum. Birbirine bellerinden iple bağlı 11 futbolcunun ahenkle oyunu her rakip için zorlayıcı oluyor. Savunmanın önünde Siopis takımın ritmini belirleyen oyuncu. Antalyaspor’un ayarlarını bozan biraz da Siopis’in Salih ile merkezdeki uyumu oldu. Nuri Şahin ve Hakan Özmert gibi iki tecrübeye rağmen Alanya’yı orta sahada farklı kılan buydu.

Golün anlattıkları

Haberin Devamı

55’te Salih Uçan’ın attığı gol Alanya’nın uyumunu anlatmaya yeter aslında. Çağdaş Atan ve öğrencilerinin 3. bölgedeki pas kalitesinin yansıması da denebilir. Salih’in ceza yayında başlattığı organizasyonu normal şartlarda Efecan bitirmeliydi ama golü Salih’in yapması oyunun adaleti açısından daha anlamlıydı. Bu golün ardından Hakan Özmert’in ikinci sarıdan atılması Ersun Yanal ve öğrencilerinin organizasyonunu iyice bozdu. Çağdaş Atan oyuncu değişimleriyle oyunu tutmayı hedeflerken Berkan Kutlu’nun orta sahada kaptığı topla sürpriz bir gol yapması maçı bitirdi. Ligin en az gol yiyen (3) ve en çok gol atan (18) takımı olan Alanyaspor uyumlu kadrosu ve doğru futboluyla Akdeniz derbisini rahat kazandı. Liderlik koltuğuna yeniden kuruldu.

YORUM YAZ