MENÜ

Derbi kaderini belirler

Abone Ol Google News

Abdullah Avcı, Beşiktaş’a imza attığı gün kulübün tarihinde yer almak istediğini ifade ettiğinde durumun böyle olacağını sanırım kimse düşünmemişti. Avcı ne yazık ki, Braga’ya da yenilen Beşiktaş’ın tarihine Avrupa Kupaları’nda ilk 3 maçta sıfır puan alan hoca olarak geçti. Yarın oynanacak Galatasaray derbisi Avcı’nın kariyerinin kalan bölümüne etki edecek gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Tek suçlu Güven mi?

Burak Yılmaz’ın sakatlığından dolayı Galatasaray derbisinde Avcı’nın santrforda fazla seçeneği yok. Braga’ya olduğu gibi Galatasaray’a karşı da Güven ile başlayacaktır. Güven geçen sezon performansıyla bir anda Milli Takım’a kadar yükselmiş bir genç oyuncuyken bugün endişe kaynağı oluyorsa burada iki taraflı bir başarısızlık söz konusu. Yani suçu sadece oyuncuya atmak olmaz, Avcı’nın da durumu kendi açısından sorgulaması gerekir. Zira Burak’ın sakatlığı bilinirken santrfor transferini planlamanın dışında tutan ve Diaby’yi kenardan öne geçer diye alan Avcı ve yönetim.

Kaleyi unuttular

Güneş ile ligin en şutör takımlarından biri olan Beşiktaş, Abdullah Avcı döneminde bu istatistik kaleminde ilk 5’e bile giremiyor. Fenerbahçe’den sonra topa en çok sahip olan takım Beşiktaş ama bu istatistik kaleye attığı isabetli şutla birleşmediği sürece bir işe yaramıyor. Ligin 9. haftasına gelindiğinde Beşiktaş hâlâ eksi averajda. Galatasaray’ın durumu da çok farklı sayılmaz. Terim ve ekibinin derinleşen bir forvet sorunu var. Yarın oynanacak derbi iki takım için de bir anlamda var olma yarışına dönmüş durumda.

Haberin Devamı

Artısı Dolmabahçe!

Avcı’nın oynatmaya çalıştığı düzen güçlü bir santrfor ve beraberinde hızlı skorer bir forvet istiyor. Beşiktaş’ta ikisi birden eksik. Burak sakatlığından dolayı oyunun dışında, o olduğunda Visca rolü için alınan Boyd, N’Koudou ve Diaby’nin şu ana kadar toplam katkısı 1 gol, 1 asist. Oyunu keyif vermeyen, forvetleri dökülen Beşiktaş’ın Galatasaray karşısında en büyük avantajı maçın Dolmabahçe’de oynanacak oluşu.

Eğer kazanamazsa...

Beşiktaş 2012’den bu yana sezon içinde hoca değiştirmedi. Yeni Başkan Ahmet Nur Çebi her ne kadar Avcı ile devam edeceğini açıklasa da Galatasaray derbisi teknik heyetin geleceğiyle ilgili belirleyici olabilir. Avcı, kadronun kurulumunda ve bu kadroya uygun oyun seçiminde beklentileri karşılayamadı. Orhan Ak meselesiyle Beşiktaş günlerine sakatlanarak başlayan Avcı Dolmabahçe’deki derbiyi kazanamazsa maalesef sezonu erken kapatabilir.

YORUM YAZ