MENÜ

Deniz tamam sıra savunmada

Abone Ol Google News

Deniz Türüç transferiyle Fenerbahçe önde top tutan, akıllı bir şutör forvete kavuştu. Deniz, iki kenarda oynayabilen, 10 numarada kendine konforlu bir oyun alanı yaratan, 4-4-2’nin tamamlayıcı forveti olabilen esnek bir futbolcu. Fenerbahçe’nin Valbuena’dan sonra orta kalitesini yükselteceği de düşünüldüğünde bir ‘ihtiyaç’ transferi olduğu söylenebilir.

Haberin Devamı

Kadro yer yer iyi

Başkan Ali Koç’un ‘Kadromuz iyi, mazerete gerek yok’ mealindeki açıklamasının satır aralarını iyi okumak gerek. Kadro yer yer iyi ama bu takımın hala azı dişleri eksik. Fenerbahçe Rodrigues, Moses, Muriç, Deniz ve Kruse ile iyi bir forvet takımı olma yolunda ilerliyor. Fakat iki iyi stoper, sert ve oyun kurucu bir sol bek ile kaliteli bir 6 numara gelene kadar bu kadronun çok iyi olduğunu söylemek zor.

İlle de stoper

Fenerbahçe’nin geçen sezon sadece 44 gol attığı düşünüldüğünde tüm konsantrasyonunu hücuma vermesi bir noktaya kadar anlaşılabilir. Ligin başlamasına sadece 2 hafta kaldı. İyi hücumla maç kazanırsın ama takım savunmasını eklemeden şampiyon olamazsın. Audi Cup’ta stoper ihtiyacının ne boyutta olduğu ortaya çıktı. Bu işin şakası yok. Simon Kjaer transferinin bir an evvel bitirilmesi, Skrtel ile yeni anlaşma yapılması en olası senaryo gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Ön libero kaliteyi belirler

Fenerbahçe, Topal’ın yerine iki gömlek yukarıda bir ön libero bulmak zorunda. Aksi halde Ersun Yanal’ın kafasındaki oyuna ulaşma ihtimali yok. Marsilya Gustavo’yu bırakma niyetinde olmadığını gösterse de transferde asla ‘asla’ denmeyeceği bilinen bir durum. Brezilyalı, Fenerbahçe’ye seviye atlatacak bir ön libero. Artık futbolda savunma önündeki süpürücülerden topa yatkınlık bekleniyor ve bu tarza yakın oyuncuların kontratları da diğerlerinden yüksek oluyor. Fenerbahçe’nin ön liberosunun da sadece süpürücü olması yetmez, mutlaka topla ilişkisi iyi olmalı.

Ferdi yıldız adayı

Audi Cup’ta yaşanan Dirar krizi Ersun Yanal’a fatura edilebilir. Cebrail varken Hasan Ali’nin yerine tatilden yeni dönmüş Dirar’ı sol beke sürmesi krizi tetikleyen ilk kıvılcımdı. Dirar, kafasında o kadar oynamayı düşünmüyor ki, kramponları bile sahaya uygun seçmediği için oyuna giremiyor. Ertesi gün Yanal, Dirar’ı Real maçında sahaya sürerek büyük bir kumar daha oynadı, fakat Dirar pozitif reaksiyon verince kaybetmemiş oldu. Fakat Yanal’ın başını en ağrıtacak tercihi Ferdi Kadıoğlu. Ferdi potansiyelli bir oyuncu. Onu doğru yerde, yeterli sürelerde oynatmadığını her maç Yanal’ı topun ağzında tutacağa benziyor. Yanal’ın Ferdi’ye bakış açısı önemli. Hocaya göre Ferdi bir sorun mu, yıldız adayı mı?

YORUM YAZ