MENÜ

Değişimin zaferi, Terim'in zaafı

Abone Ol Google News

Son zamanlarda izlediğimiz en tempolu en doyurucu Galatasaray-Fenerbahçe derbisiydi. Fatih Terim’in, Halil’i tek santrfor başlatmasına karşılık Pereira’nın sezon başından beri oyuncularına ezberlettiği 3-4- 3’ten vazgeçip, 4’lü savunmayla oynaması derbinin senaryosunu şekillendirdi. Kerem Aktürkoğlu’na önlem olarak, Ferdi’yi sağ beke koyup savunmasını 4’leyen Pereira golü yine Kerem’den yese de bu değişim Fenerbahçe’yi ayakta tuttu.

Haberin Devamı

Momentumu elinden bırakmayan Fenerbahçe, rakibinin duran top hücumundan çıkardığı topu İrfan ve Mesut’un derslik geçiş oyunuyla ağlara gönderdi. Pereira’nın başlangıç tercihindeki doğrularına karşılık Fatih hoca formda santrforu Mohamed'i kenarda tutup Halil’i önde tek bırakarak önemli bir baskı kaynağından vazgeçmiş oldu. 65’te ise Diagne’yi sokup, Halil’i çıkardı ve yine tek santrfor ile oynamayı sürdürdü. Üstelik rakibi Pereira, İrfan’ı çıkarıp 3’lü savunmaya dönmesine rağmen Terim, geri adım atmadı.

Fenerbahçe’nin 10 kişi kaldığı andan itibaren Feghouli-Mohamed değişimi gelince Galatasaray’ın baskısı arttı. Sahada 3 stoperle kalan Fenerbahçe’ye cepheden yüksek toplarla yapılan her hücum duvara çarpıp kontra atak olarak Galatasaray kalesine döndü. Berke iyi bir maç çıkarırken, Kim oyun görüşü, temiz pas çıkışları ve hayati müdahaleleriyle maçın yıldızlarından biriydi. Sonradan girip golünü atan Crespo Fenerbahçe’yi dev bir derbide galibiyete taşımakla kalmadı, Pereira’nın kötü şansı kırmasını sağladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ