MENÜ

Değişim gerekiyor

Abone Ol Google News

Pandemi sebebiyle sıkışan FİFA takviminde Milli Takım’ların Katar 2022’ye katılım için her arada 3 maç oynaması kulüpleri zorlamaya devam ediyor. Pereira ilk 3 haftanın en formda oyuncuları Valencia ile Szalai’yi yorgunluklarını düşünerek yedek oturtmak zorunda kaldı. Rossi ve Berisha’yı ilk kez sahaya süren Pereira, sol kenarda ise Muhammed’i kullandı. Berisha ilk maçında toptan biraz uzak kaldı. Fenerbahçe’nin santrforunu ön alanda daha çok beslemesi, özellikle beklerin forvetleri desteklemesi gerekiyor. Bunun için de 3’lüden 4’lüye dönmek şart.

Haberin Devamı

Yorgunluk belirtisi

Rossi yetenekli olmasına rağmen Süper Lig’in sertliğiyle tanıştığına çok memnun olmuş gibi görünmedi. Fazla top kaybetti, ceza sahasına dalışlarında bir isabetsiz şut dışında rakibi korkutacak aksiyonların içinde olamadı. Szalai’nin oyuna 22. dakikada sakatlanan Tisserand’ın yerine girmek zorunda kalması bir mecburiyetti ama Fenerbahçe golü Macar stoperinin hücum örgüsüyle buldu. Ne var ki, Szalai’nin sonraki süreçte sahanın en çok hatalı pas yapan oyuncusu olması yorgunluğunun belirtisiydi.

Haberin Devamı

4’lüye dönebilir

Gelelim 4 haftalık Z raporuna. Hazırlık maçlarından bu yana Pereira 3-4-2-1 oynatmaya çalışıyor. Bu sistemi işler kılacak olanlar iki kenar oyuncularıdır. Ferdi tam form tutmuşken sakatlandı, Nazım da ona eşlik etti. Transfer döneminde o bölgeye takviye yapılmadı. 4’lüye dönüp bir stoperi oyundan çıkarmak Fenerbahçe’yi hücumda zenginleştirebilir. Pereira’nın, Z raporunu çıkardığında 4’lü oynamak için elinde zengin bir kadro olduğunu kabul edeceğini düşünüyorum.

YORUM YAZ