MENÜ

Caner ve Novak birlikte oynayabilir

Abone Ol Google News

Novak, kulübede oturtulmak için alınmadı ama onu oynatmak için Caner’i harcamak da olmaz. Thiam formsuz, Perotti tam iyileşmemişken; Erol hocanın kafasında Novak ve Caner’i birlikte oynatma formülü oluşabilir.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, geçen sezon ligin en iyi sol bek performansını sergileyen Novak’ı kulübede oturtmak için almadı. Ana plan Caner üzerinden ilerliyor. Fakat Novak’ı denkleme sokmak için Caner’i harcamak olmaz. Thiam formsuz, Ferdi sakat, Valencia hasta, Perotti tam iyileşmemişken Erol hocanın kafasında bekte Novak önde Caner formülü olgunlaşmaya başlayabilir. Geçen sezon Trabzonspor’un skorer sol beki olan Novak da Caner’in duran toplarından faydalanabilir. Ayrıca sol koridorun savunma standartlarını yükseltebilir.

Pelkas piyango gibi

Transfer döneminin sonlarına doğru takıma katılmasına rağmen Pelkas’ın formu Fenerbahçe’ye piyango sevinci yaşattı denebilir. Adım frekansları küçük, hızlı, şutuna güvenen, dinamik bir oyuncu. Aslında bir merkez oyuncusu olmasına rağmen Fenerbahçe serüveni sol forvette üst perdeden başladı. Sosa-Gustavo-Ozan sağlıklıyken Erol hocanın Pelkas ile Caner’i sağ ve solda kullanma ihtimali az değil.

Haberin Devamı

Ozan, Mert Hakan’a borçlu

Fenerbahçe kendi içinde son yılların en kalabalık ve kaliteli hücum hattını kurduğu için Mert Hakan’a şimdilik sıra gelmiyor. Bu takım içi rekabet ve oyuncuyu geliştirme adına pozitif bir detay. Her zaman oynatmak için futbolcu almazsınız, bazen de oynatması için transfer yaparsınız. Mert Hakan’ın gelişiyle merkezdeki rekabet o kadar kızıştı ki, Ozan Tufan yükselen formunun önemli bir kısmını takım arkadaşına borçlu. Mert Hakan kaliteli bir oyuncu olduğunu Sivas’ta gösterdi. Orada sahanın lideriydi. Ama Fenerbahçe’de rekabet Mert’in tahmin ettiğinden çok daha yüksek. Mert, şimdilik idman performansı, hazırlık maçı formu ve hırsıyla arkadaşlarını oynatıyor.

Lemos, Serdar’ın önünde

Fenerbahçe geniş bir kadro kursa da henüz futbolun tüm gereklerini yerine getiremiyor. Attığı 12 golün 8’i Caner ve Sosa etkisiyle duran toptan. Akan oyun kalitesini artırması gerekiyor. Yedikleri 8 gol büyük bir problem. Fenerbahçe’nin takım savunmasını oturtması kaçınılmaz. Savunma forvetten başlar ama dengeyi ağırlıklı olarak stoperler sağlar. Erol Bulut’un Galatasaray derbisinden itibaren kullandığı fakat Karagümrük maçındaki kırmızı kartla bozulan Tisserand-Lemos tandeminde ısrarcı olması işe yarayabilir. Lemos, Serdar’a oranla daha çabuk karar alabiliyor ve daha keskin bir stoper.

YORUM YAZ