MENÜ

Büyük buhran

Abone Ol Google News

Kadıköy’de Alanyaspor’a karşı maçın genelinde topun hakimiyeti Fenerbahçe’deydi. Baskıyı kurdular, tempoyu hep elde tuttular, oyunu Alanyaspor’un ceza sahasına yıktılar, kendi rekorlarını kırarak 46 kez rakip ceza sahasında topla oynadılar, 20 kez gol girişiminde bulundular. Ne var ki, bitiricilik kısmında yetersiz kaldılar.

Haberin Devamı

Kırılma anı

Serdar Alanyaspor ceza sahasına yerleşmiş ve kısa mesafede Fenerbahçe’yi savunmaya çalışırken arkada çok nadir boşluk bıraktı. Pelkas ve Rossi kısa mesafede patlayıcı kuvvet koşuları ve çabukluklarıyla pozisyon ararken, en müsait olanını Serdar Dursun buldu. Serdar’ın 3 metreden boş kaleye vurmak yerine topu tribünlere göndermesi maçın kırılma anıydı. İlginçtir; Alanyaspor 75’e kadar Fenerbahçe kalesine tek bir şut çekemezken kaleye gelen ilk şutun gol olması kaderin cilvesi olsa gerek. Bülent Korkmaz tüm maç bir ya da iki kez yakalayacağı pozisyonu kovalarken Efecan o kadar ustaca savunma arkasına koşu gösterdi ki, Juanfran’ın akıl dolu pası ayaklarına geldiğinde artık Fenerbahçe savunması için çok geçti. Efecan, geçen hafta Kayserispor’a karşı 1 gol 2 asistlik performansına dün gece de nefis bir asist daha eklerken, Emre Akbaba bu sezon ilk kez golle buluştu.

Haberin Devamı

Hocadan beklentiler

Alanyaspor golü bulunca tribünlerin baskısı Serdar’ın omuzlarına binmeye başladı. 80’de Serdar kafayla topu ağlara göndererek yükün altında tek başına kalmaktan kurtulmuş görünse de Alanyaspor’un bitime dakikalar kala Efkan ile attığı gol tüm Fenerbahçeli futbolcuları çığın altında bıraktı. Elbette kimse Pereira’dan Avrupa Ligi’ni kazanmasını beklemiyor. Ama en azından Olympiakos’tan Kadıköy’de 3 yememesini, Antwerp’i Alanyaspor’u yenmesini, Mesut’u bir sorun değil yıldız olarak takımın parçası yapmasını bekliyor.

YORUM YAZ