MENÜ

Bursa'da kötü prova

Abone Ol Google News

Bursa ile dün gece oynanan hazırlık maçından bağımsız olarak söylüyorum; Fenerbahçe bu sezon yaptığı isabetli transferle kabuk değiştiriyor. Önde kaliteli oyuncuları bir araya getiren Fenerbahçe’nin merkeze Gustavo gibi bir beyni alabilmesi önemli.

Haberin Devamı

Gustavo’nun ilk maçıydı. Sakatlanıp çıkana kadar yeni takımına alışmak için süre istediğini belli etti. Büyük kalite ama yine de arkadaşlarıyla pratiğe ihtiyacı fazla.

Fenerbahçe’nin ideal orta saha ikilisi Gustavo-Emre olacak. Böylelikle Max Kruse’ye Muriç’in arkasında konforlu bir alan oluşturulabilir.

Görünen o ki, Vedat Muriç, Fenerbahçe’nin son yıllarda aradığı santrfor. Onun yokluğunda Mevlüt’ün onun yerini doldurması şimdilik zor görünmüyor. Mevlüt’ün attığı gole rağmen Bursa karşısındaki performansı bu düşünceyi pekiştirdi.

Yine savunma!

Fenerbahçe’nin sezon başladığı günden bu yana en büyük sorunu savunması. Zanka- Jailson birlikteliği ufak tefek pürüzler içerse de Zanka’nın sertliği, Jailson’un çabukluğu vaziyeti kurtarabiliyor.

Serdar uzun bir aradan sonra ilk kez forma giydi ve maça iyi başlamasına rağmen yanlış bir geri pasıyla Bursa’nın golünü hazırladı. Serdar-Jailson uyumsuzluğu ikinci yarıda Sadık’ın girmesiyle giderildi. Jailson öne Gustavo’nun yerine geçti, Serdar-Sadık da stoper tandemini oluşturdu. İkinci yarıda iki orijinal stoperle oynamak kaleci Harun’u bir nebze rahatlattı.

Haberin Devamı

Bursaspor TFF 1. Lig’de olmasına rağmen Süper Lig genlerini koruyor. Fenerbahçe’yi 2-1 yenmeleri onlara büyük bir özgüven yükleyebilir.

Fenerbahçe’nin ise Milli maç arasında böylesine sert bir rakiple oynaması, hem Gustavo’yu Türkiye’de ilk kez seyretmemize yardımcı oldu, hem de Ersun hocanın yedeklerle ilgili düşüncesini pekiştirdi.

YORUM YAZ