MENÜ

Bunun adı Milli dönüşüm!

Abone Ol Google News

Milli Takım için harika bir jenerasyon yetiştirdik. Yaş ortalamasını gözle görülür şekilde düşürdük, kalite katsayısını ise aynı oranda yükselttik. Hali hazırda genç, dinamik, iyi eğitilmiş, geleceği parlak, aydın bir oyuncu grubuna sahibiz. EURO 2020’nin pandemi yüzünden ertelenmesi bizim gibi yeni oluşan ama Burak Yılmaz gibi tecrübeli oyuncularından da hala en iyi düzeyde katkı alan takımlar için iyi olmadı.

Haberin Devamı

Stoperler uçuyor

Milli Takımın 15 yıldır süre gelen stoper sorunu ortadan kalktı ve artık stoperlerimiz bizim en büyük avantajımız. İyi eğitimli, 22.75 yaş ortalamasına sahip, pozisyon bilgisi üst düzey bir stoper havuzumuz var. Bu havuzdaki 4 stoperin 3’ü Türkiye’de, 1’i Almanya’da yetişmiş ve tamamı yurt dışında futbol oynuyor. EURO 2020 elemelerinde son dünya şampiyonu Fransa’dan bile az gol (3) yememiz bize savunmadaki gelişmenin boyutlarını anlatıyor sanırım. Özetle savunmamız müthiş bir uyum içerisinde ve stoperlerimiz uçuyor.

Ya Burak olmasa!

Milli Takımımız’ın yaş ortalaması 25’e inmiş durumda. Ortalamayı şimdilik 25’in üstünde tutan ise Burak Yılmaz. Ama hala çok formda ve en etkili yerli santrforumuz o. 35’inde Lille’e transfer yaptı ve sanırım EURO 2021’de Ay- Yıldızlı forma yine onun olacak. Son yıllarda savunmadaki gelişimin benzerini forvette yaşayamadığımız bir gerçek. Hatta Burak Yılmaz olmasa büyük sorun yaşardık. Burak 40’ına kadar aynı performansla oynarsa bir turnuvayı daha kurtarırız ama forvette sürdürülebilir bir başarı için yenilenmemiz şart. O yüzden kafası kaleci ve savunma konusunda rahat olan Şenol hocanın en çok mesai harcaması gereken pozisyon; santrfor.

Haberin Devamı

80 gün çok önemli

Çok değil 2018 Kasım’ında İsveç’e kaybederek UEFA Uluslar Ligi’nde küme düşmüş bir takımken, EURO 2020 elemelerinde son Dünya Şampiyonu’nun olduğu grubu en az gol yiyen takım olarak bitiren bir takıma dönüştük. Şimdi B Ligi’nde Rusya, Macaristan ve Sırbistan ile mücadele edeceğiz. İlk rakibimiz bugün Macaristan. Grupta bariz olmasa da favoriyiz. EURO 2021 öncesi 3 Eylül’de başlayıp 18 Kasım’da bitireceğimiz Uluslar Ligi bize harika bir hazırlık fırsatı sunacak. Üstelik arada Almanya ve Hırvatistan gibi iki üst düzey hazırlık maçı oynama şansımız olacak. Bu süreçte Milli Takım kadromuz bir kulüp gibi uyumlu hareket eder, santrforda gelişim sağlarsak EURO 2021 bizim turnuvamız olabilir.

YORUM YAZ