MENÜ

Bu kez favori

Abone Ol Google News

Serkan Akcan, Türkiye'nin 11 Haziran'da İtalya ile oynayacağı maç öncesinde Gök Mavililer'in analizini yaptı.

Haberin Devamı

İtalyanlar, 2006’da Lippi ile Dünya Kupası’nı kaldırırken ya da 2012’de Prandelli ile Avrupa Şampiyonası finali oynadığında belki turnuvanın favorisi olarak gösterilmiyorlardı. Yıl 2021, takımın başında Roberto Mancini var ve onun kurduğu akıcı hücum takımı bu kez turnuvanın favorilerinden biri. Mancini göreve geldiği andan itibaren İtalya’nın dünyasını değiştirdi. Tam 27 maçtır yenilmiyorlar, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ni 10/10 galibiyetle bitirdiler. Savunmaları bilindik bir standartta olan İtalyanlar Mancini’yle birlikte iyi bir hücum takımı olmayı başardı.

İnsigne’nin şansı

İtalyanlar düne kadar Del Piero’nun, Pirlo’nun ya da Totti’nin şemsiyesi altında turnuvalarda ilerliyorken, bugün Mancini’nin yarattığı takım ruhuyla geçmişlerinden çok farklılar. Napolili Lorenzo İnsigne’nin bu formatta rolü biraz daha belirginmiş gibi görülebilir ama durum tam olarak öyle değil. İmmobile, Berardi ya da oynadığında Chiesa akıl almaz bir pres gücüyle, 3. bölgede top kazanıyorlar. İnsigne’ye zekasını ve yeteneklerini kullanacağı konforlu bir oyun alanı yaratıyorlar. Aslında sistem İnsigne için büyük bir şans, o da bu şansı sonuna kadar kullanıyor.

Haberin Devamı

Merkezin gücü

Napoli’de Sarri’yle sınıf atlayan, 2018’de geldiği Chelsea’de bir Avrupa Ligi bir de Şampiyonlar Ligi kupası kaldıran Brezilya asıllı Jorginho, İtalya Milli Takımı’nın kalbi gibi çalışıyor. Pas yetenekleriyle Mancini’nin kusursuz hücum düzenini başlatan Chelseali orta sahaya Veratti’nin yokluğunda son Çekya maçında İnterli Barella ve Sassoulo’lu Locatelli eşlik etti. Jorginho önderliğinde güçlü bir merkez oyununa sahipler ve pas kaliteleri en az Pirlo dönemindeki kadar yüksek.

İki ay öncesine dönebilirse

A Milli Takımımız için turnuvaya İtalya’yla Roma’da başlamak bir handikap. Zira Mancini ve öğrencileri evde bir başka coşkuyla oynuyor. İki ay önce Dünya Kupası Elemeleri’nde Hollanda ve Norveç’e karşı gösterdiğimiz taktik disipline fazlasıyla ihtiyacımız olacak. Bonucci temiz ayaklarıyla pas başlangıç merkezi olarak işliyor, Chiellini ise yıkılmaz bir kale gibi savunma yapıyor. Burak Yılmaz kadar Kenan Karaman’ın da stoper baskısı senaryonun temel parçası olmak zorunda. İtalyanlar'ın her parçası uyumlu, zayıf bir halkalarını bulmak zor. O yüzden güçlü parçalara yılmadan baskı yaparak zayıflatmak zorundayız.

YORUM YAZ