MENÜ

Bu kadar pasa bu orta fazla

Abone Ol Google News

Beşiktaş, Şenol Güneş’ten Abdullah Avcı’ya topa sahip olmayı öncelik olarak alarak oynamaya çok alıştı. Sergen Yalçın’la da kaldığı yerden devam ediyor. Elbette Beşiktaş için topa bu kadar sahip olmak bir sorun değil, fakat bu pas oyununa bu kadar orta fazla. Zira her ortanın top kaybı olma ihtimali yüzde 50’lerin çok üzerinde olduğundan bir çok teknik adam atakları ortayla bitirmektense topu auta atmayı bile tercih edebilir. Caner Erkin, ligin orta kalitesi en yüksek oyuncularından biri. Son Başakşehir maçında tek başına 13 orta yaptı. Fakat Boateng-Burak ikilisinden beklenen yüksek top etkinliği gelmeyince her orta top kaybına ve ekstra geri koşulara sebep oluyor.

Haberin Devamı

Trabzon’un istediği ‘orta’

Trabzonspor, rakiplerinden orta yapmalarını talep eden bir oyun anlayışına sahip. Son üç maçın istatistiklerine bakıldığında rakiplerinin orta sayılarının 30’un (G.Birliği 32, FB 31, Sivas 30) üzerine çıktığı görülebilir. Bu da Ndiaye, Sosa, Sörloth üzerinden hızlı geçişler yapan Trabzonspor’un Beşiktaş’ın yapacağı ortaları birer top kaybına dönüştürme planına işaret ediyor. Sergen Yalçın’ın Trabzonspor’a karşı atağı ortayla bitirme seçeneğini gözden geçirmesinde fayda olabilir.

Haberin Devamı

Burak tribünleri kaybeder

Burak Yılmaz’ın son iki maçta oyundan alınmasına tepki koyması normal şartlarda Sergen Yalçın’ın takılacağı bir konuymuş gibi görünmüyor. Fakat Burak Yılmaz’ın doğrudan soyunma odasına gitmesi devam ederse kriz büyüyebilir. Burak Yılmaz’ın geçen sezonun devre arasında gelirken tribünlerin kendisini ne kadar zor kabullendiğini unutmamasında fayda var. Aksi halde tribünlerin kimin tarafında olacağıyla ilgili tahmin yapmak zor değil, üç hafta önceki imza törenine bakmak yeterli sanırım.

YORUM YAZ