MENÜ

Boyd'un getirileri büyük olacak

Abone Ol Google News

Tyler Boyd transferi Beşiktaş’ın oyun tarzını değiştirebilir. Avcı’nın imza attığı günden itibaren üzerinde durduğu pas oyununu daha da hızlandırma meselesinde eksik olan en önemli taş Edin Visca tarzı hızlı ve dengeli bir kenar forvetti. Visca’yı almak Başakşehir camiası ile yapılan centilmenlik anlaşmasını bozabilirdi. O yüzden Boyd akılcı bir çözüm oldu. Beşiktaş, Burak ve Güven gibi iki iyi bitiriciye bir tane de hızlı skorer forvet ekledi. Boyd alan seven, hızlı, seri olduğu kadar dar alanda da meziyetli bir forvet. Boyd’un varlığı Quaresma’yı takımda tutmak için de önemli bir gerekçe olabilir.

Haberin Devamı

Quaresma yük olmaz

Yine bir transfer dönemi yine Quaresma tartışmaları... Q7’ye Beşiktaş’ın verdiği kontratın yanından geçecek bir kulüp bulmak kolay değil. Fakat kapıya konacak kadar da değersiz bir oyuncu değil. Abdullah Avcı’nın hızlı pas düzeniyle örtüşmüyormuş gibi görünebilir ama Şenol Güneş’in özellikle Babel katıldıktan sonra Q7’ye biçtiği rol bir çok rakibin oyun ezberini bozabilmişti. Avcı’nın yapması gereken Quaresma’yı bazı maçlarda hamle oyuncusu olmaya ikna etmek. Abdullah hocanın ‘futbolcuyla sıfır sorun’ üzerine kurulu medeni bir yönetim tarzı vardır. Sanırım bunu Beşiktaş’ta fazlasıyla kullanması gerekecek.

Haberin Devamı

Stoper dengesi

Beşiktaş geçen sezon tam 46 gol yiyerek feda sezonundan sonra tarihinin en çok gol yediği sezonunu geçirmişti. Gol yeme meselesi sadece savunma hattının sorunu değildir. Ama dengeli iki stoper takım istatistiklerini etkiler. Beşiktaş’ın Vida’yı elinde tutması önemli. Fakat Hırvat stopere konforlu bir oyun alanı yaratmak için yanına iyi bir partner bulunması şart. 2018 Dünya Kupası’nda final oynamış bir stoperin ertesi sezonu vasat geçirmesinin şifrelerini iyi okumak gerek. Vida potansiyelli ve pahalı bir stoper. Beşiktaş’ın onu bir sezon daha rafta tutma lüksü yok. Yönetimin, Abdullah Avcı’nın oyunu başlatma isteğine cevap verecek ayağı temiz bir sol stoper alması transferde öncelik olmalı.

Atiba mevsimlik işçi mi?

Atiba yaşı itibariyle tek sezonluk sözleşmelere mahkum olmuş Beşiktaş’ın mevsimlik işçisi gibi. Geçen sezon da son dakikada sözleşme yapıldı ama yine en verimli oynayan futbolcuydu. Atiba pas düzenini yönetebilecek zeka ve enerjiye sahip olduğunu her yıl gösteriyor. Maliyeti düşük, karakteri büyük bir oyuncu. Yaşı 36 ama 40’a kadar aynı enerjiyle oynayacak gibi görünüyor. Yönetimin ve Avcı’nın yapması gereken Atiba’ya kadronun önemli bir parçası olduğunu hissettirmek.

YORUM YAZ