MENÜ

Bireysel hata!

Abone Ol Google News

Sparta Prag Teknik Direktörü Brian Priske, Okan Buruk’u kopyalamış gibiydi. Oyunun başlangıcında Galatasaray ön alan baskısını beklenen şiddette yapamadı ama Abdülkerim ile Davinson Prag’ın santrforu Kuchta’nın üzerinde baskı kurmayı başardı. Fakat Galatasaray’ın zayıf karnının sol koridoru olduğunun üzerine plan yapan Priske, Okan Buruk’un, Icardi’yi orta sahanın derinine çektiği setin aynısını Kuchta’yı pivota alarak oynadı. Bunu yaptığı ilk pozisyonda Abdülkerim ile Berkan’ı orta yaya çekip Preciado’ya koridor açarak golü buldu. Galatasaray’ın gole reaksiyonunun çabuk olması Prag’ın coşkusunu kesmek için tek yoldu. Okan hoca Icardi’yi yine derine çekerek önce topu aldı, peşinden golü buldu. Ama Galatasaraylı futbolcuların beklerden başlayarak bireysel hataları momentumu Prag’ın lehinde tuttu.

Haberin Devamı

İkinci yarıyla birlikte

Galatasaray topu yine pas örgüsüyle çıkarmaya çalışırken baskıyı iliklerine kadar hissetmeye başladı. Barış Alper’in yanlış pası, Berkan’ın kaptırdığı top derken Prag’ın iki çok net pozisyondan gol çıkaramaması büyük şanstı. Fakat Galatasaray adına sahada iyi gitmeyen şeyler vardı ve çok göze batıyordu.

Haberin Devamı

Fatura tek isme kesilemez

Kaan Ayhan’ın sakatlığına bağlanabilecek ağırlığı, peşinden gördüğü kırmızı kart, sonrasında Berkan’ın sol bek savunmasındaki hatası ve Prag’ın ikinci golü. Maalesef Avrupa Ligi’nde final turlarını hedefliyorsanız bekleriniz ideale yakın olmalı. Faturayı tek bir isme kesmek yanlış. Berkan ilk golde alanını boşalttı, ikincisinde savunma zaafı başroldeydi. Ama Galatasaray yönetiminin Köhn transferisini yetiştirip UEFA listesine bildirmesi gerekirdi.

YORUM YAZ