MENÜ

Bir devrin sonu

Abone Ol Google News

Mehmet Topal Fenerbahçe’de bir dönem kalitenin, son dönem vasatlığın sembolü gibi gösterildi. Yanal ve Kartal dönemi oyunun merkezini elinde tutan adamken Vitor Pereira’nın Souza’yla birlikte oynatmasıyla üretimsizliğin müsebbibi yapılan evin sessiz çocuğu Mehmet artık Fenerbahçe’de olmayacak.

Haberin Devamı

Topal kariyeri boyunca ne bir süperstardı, ne de yerlere batırılacak kadar kötü bir futbolcu. Gerçek bir görev adamı, takımın sigortası ve bundan önemlisi iyi kalpli bir insandı. Fenerbahçe Topal’ın gidişiyle uzun bir aradan sonra defansif orta sahasız kaldı. Benficalı Fejsa transferinin de önü açılmış oldu. Sırp ön liberonun Topal’dan bariz bir fazlası olduğunu söylemek zor. Ersun Yanal’ın kafasındaki oyun planında merkez orta sahanın sadece top kazanması yetmeyecek. Topu kazandıktan sonraki plan takımı öne taşımak üzerine olacağı için Fejsa’nın bir müddet sonra Topal’a dönüşme ihtimali belirebilir.

Kruse 15 barajını aşmalı

Kruse, Bundesliga’da önemli bir kariyer inşa etti. İyi bir forvet ama Soldado’dan fazlasını vaat etmeli. Fenerbahçe taraftarını mutlu edecek santrfor tanımında ‘15 üzeri atar’ yazar. Ama ne hikmetse son dönemlerde taraftar memnun etmese de Van Persie dışında 15 barajını aşan santrfor olmadı. Kruse’ye bu durumun iyi anlatılması gerekir.

Haberin Devamı

Stoper Yanal’ın baş ağrısı

Ersun Yanal’ın oyun düzenini inşa etmesi biraz da stoper transferine bağlı. Skrtel gidiyor, Fenerbahçe’nin bir değil iki iyi stopere ihtiyacı var. Kjaer kiralanabilirse yanına ayağı düzgün bir stoper bulmak sorunu önemli oranda çözer. Sadık ve Serdar da kadroya derinlik verir. Zaten iyi bir takımı tarif ederken stoper ve forvet rotasyonunun sorunsuz olması önceliktir.

YORUM YAZ