MENÜ

Bile bile lades!

Abone Ol Google News

Ligin ikincisi ile üçüncüsünün maçında taktik açıdan doyurucu bir ilk yarı izledik. 20 takımlı ligimizin en çok akan oyun golü atan iki takımı Hatayspor ile Beşiktaş birbirinden farklı oyun tarzına sahipler. Beşiktaş sete yerleşerek 16 ‘Akan oyun golü’ atmışken, Hatayspor 14 ‘Akan oyun golü’nün 10’unu kontra ataktan (geçiş oyunundan) kazanmıştı. Ömer Erdoğan ve futbolcuları dün Beşiktaş’a karşı 11. kez aynı başarıyı gösterdi ve rakibin stoperine yaptığı baskıyla merkezde kazandığı topu 3. pasta ağlara gönderdi.

Haberin Devamı

Bencilce hareket...

Elbette Vida’ya bu baskı bir çok maçta geliyor ama Beşiktaş Souza gibi güvenli bir limandan yoksun olunca Hatay yaptığı her stoper yönlendirmesinde topu ya kazandı ya da rakibine pas yaptırmadı. Hatayspor’un golünde El Kaabi topu kaleye gönderdiğinde Saba tam çizgi üzerinde gole ismini yazdırmak için dokundu. Ofsaytta olabilirdi argümanını hiç karıştırmadan söylemek gerekirse Saba’nın yaptığı takım arkadaşının emeğine haksızlık. Top zaten çizgideydi ve dokunmasa da gol oluyordu. Bu kadar bencilce hareket ederek takıma değil kendine hizmet etmesini takım arkadaşlarının da doğru bulmadığını düşünüyorum. İlk yarıda Beşiktaş bir türlü istediği pas akışını sağlayamazken bir de 24’te Batshuayi’nin sakatlanıp çıkması Sergen Yalçın’ı Kenan Karaman’ı oyuna sokmak zorunda bıraktı. Ne var ki, Milli forvetin pas ve şut tercihleri saç baş yolduracak kadar yanlıştı.

Haberin Devamı

Hatay'ı cesaretlendirdiler

Necip ile Atiba’nın bölge geçişlerini pasla yapamamaları aslında ilk yarının en önemli detaylarıyken Sergen Yalçın’ın değişim için 61’i beklemesi Hatay’ı cesaretlendiren birincil unsurdu. Salih ile Mehmet Topal’ın girişinin ardından Beşiktaş orta saha üstünlüğünü aldı, beklenen seviyede olmasa da baskıyı kurdu. Bu baskı anlarından birinde Mehmet Topal topukla kariyerinin golünü attı. Montero kaleden ve kaleciden uzak olmasına, topa dokunmamasına rağmen Cüneyt Çakır yardımcısıyla birlikte VAR’da inceleyip bu estetik golü iptal etti. Hatayspor, alameti farikası olan geçiş oyunuyla Beşiktaş’a bir gol attı ve sonrasında da tabelayı tutmayı başardı. Sergen Yalçın ve futbolcuları aynı golü yiyerek bile bile lades dediler ve bu sezon deplasmanda 3. kez yenildiler.

YORUM YAZ