MENÜ

Beşiktaş'ın topla derdi var

Abone Ol Google News

Beşiktaş, yüzde 59 ile ligin topla en fazla oynayan takımı olsa da bunun istatistiklere pozitif yansıdığını söylemek güç. Sanki Sergen Yalçın ve öğrencilerinin topla bir derdi var gibi görünüyor. Geniş bir orta saha rotasyonu olmasına rağmen 3 oyuncusunu istikrarlı bir şekilde oynatamayan Sergen hocanın bu sezon puan kaybettikleri 4 maçın (3 mağlubiyet, 1 beraberlik) tamamında topla yüzde 60 ve üstü topla oynaması dikkat çekici. Bu istatistiğin aksine, kazandığı 3 maçın ikisinde yüzde 50 civarı topa sahip olması da ayrı bir durum.

Haberin Devamı

Geri koşulara hazırlanmalılar

Fenerbahçe ise Erol Bulut ile oyun tarzını değiştirdi ve ligin topla az oynayan takımlarından biri haline geldi. Son hafta Gençlerbirliği’ne Ankara’da 5 atarken bile yüzde 45 topla oynamaları dikkat çekici bir detaydı. Fenerbahçe, topla oyalanmayı sevmeyen, doğrudan kaleye giden bir takım. Beşiktaş’ın Kadıköy’de topu Fenerbahçe’den alması işine yarayacak bir durum olmayacağa benziyor. Zira Fenerbahçe, Gustavo ve Sosa ile kazanılan topları çok çabuk atağa çevirebiliyor. Bu yüzden Beşiktaş’ın geri koşulara hazırlıklı olması şart.

Haberin Devamı

Top kayıpları ölümcül olur

Fenerbahçe gibi hızlı hücum eden bir rakip karşısında Beşiktaş’ın kaybettiği toplar hayati önem taşıyacak. O yüzden Atiba’nın pas kalitesine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyacaklar. Merkezde Josef ve Atiba’nın yeri garanti, Mensah’ın da forvet arkası oynaması banko gibi göründüğünden Ljajic’in ikinci yarı için iyi bir hamle şansı olması yüksek ihtimal.

En zayıf halka; savunma

8 haftada eksi averaja düşen Beşiktaş’ın en zayıf karnı elbette savunması. Stoper uyumsuzluğu had safhadayken Welinton’un sakatlığı, Vida’nın hastalığı Necip-Montero’ya kapı açmıştı. Karantinadan çıkar çıkmaz son maça 11 başlayan Necip’in 14 gün idman yapmadan gösterdiği stoper performansı son derece yeterliydi. Derbiye kadar Vida iyileşirse keseceği oyuncunun Necip değil Montero olma ihtimali yüksek.

YORUM YAZ