MENÜ

Beşiktaş'ın ilk 3 hedefi kolay görünmüyor

Abone Ol Google News

Sergen Yalçın son dönem Beşiktaş'ı çalıştıran antrenörler içerisinde açık ara en şanssızı. Burak Yılmaz'ın olağanüstü çabası iki haftayı kurtarsa da büyük fotoğrafa bakıldığında ortada büyük bir kadro zaafiyeti duruyor. Karius gitti; hocanın elinde kaleci kalmadı mecburen Ersin'i oynatıyor. Bu durumda bir önceki kadro yapıcıya sormak lazım; Karius kötü bir sezon geçirmişken geçen yaz arkasını boş bırakmanın mantığı neydi? Eğer Utku böyle bir zamanda bile forma giyemeyecek kadar yetersizse neden iki yıldır kaleci yatırımı yapılmadı? Yani Ersin'in oynatılması Sergen Yalçın'ın değil Fikret Orman ve Abdullah Avcı döneminin tartışma konusu.

Haberin Devamı

Plan Rıdvan üzerine mi?

Beşiktaş pandemi dönüşü Karius ile birlikte Caner'i de transfer masasında kaybedince sorunları belirginleşti. Caner meselesine çift taraflı bakmak gerekiyor. Oyuncunun kontratı bu sezon sonu bitiyor ve yeni teklif Caner cephesinde kabul görmedi. Hoca da Rıdvan'ı sol bekte kullanmaya başladı. Fakat Caner, Antalya maçından bu yana kadroda yer aldı. Demek ki oyuncu sağlıklı ve oynayabilir durumda. Zaten Kayseri maçının ikinci yarısında Rıdvan'ın yerine girerek bunu ispatladı. Sergen hoca oyuncu kazanmak için Rıdvan'ı oynattım diyebilir. Peki Rıdvan, Beşiktaş'ın birinci sol beki olacak mı? Yoksa N'Sakala geldiğinde yine dönüp gelişimini (!) kulübede mi sürdürecek. Eğer Sergen hocanın cevabı ilkiyse diyecek bir laf yok. Ama sadece günü kurtarmak içinse işte orada 'Caner niye oynamıyor' sorusu yoğunluk kazanır.

Haberin Devamı

Fikstür çok sert

Bu hafta hem Galatasaray hem Sivas'ın puan kayıpları Beşiktaş'ı matematiksel olarak ilk 3 yarışının içinde tuttu. Ama kabul etmek gerekir ki, bu yarış için Fenerbahçe'nin de şansı çok yükseldi. Kalan 4 maçlık fikstür Beşiktaş açısından çok zor. Kasımpaşa ve Fenerbahçe yükselen formlarıyla Beşiktaş'ın işini zorlaştırırken düşme hattındaki Yeni Malatya ve Gençlerbirliği deplasmanları tam bir can pazarı olacak. Bu durumda ilk 3 kolay görünmüyor. Sergen Yalçın'ın kalede çok alternatifi yok, Ersin'i keserse Utku oynar. Ama sol bek için Caner sağlıklıysa ilk 11 başlar ve sezonu bitirir. Gerisi macera olur.

YORUM YAZ