MENÜ

Beşiktaş şampiyonluğun 1 numaralı adayı

Abone Ol Google News

Dorukhan orta saha rotasyonu için de son derece yeterli bir oyuncu. Hatta Milli Takım’a da bu özellikleri sayesinde seçiliyor. Sağ bek onun Eskişehirspor’dan bu yana yabancısı olmadığı bir bölge. Tempolu ve sert futbol stili Dorukhan’ı sağ bek için ideal bir oyuncuya dönüştürebiliyor. Yıldız olur mu bilemem ama Rosier’in yokluğunda Dorukhan, Sergen hoca için yeterli bir sağ bek alternatifi. Oyunun savunma tarafında son derece yeterli ve Ghezzal’ın kademesinde iyi bir tamamlayıcı olabilir. Dorukhan zaten bu oyunu biliyor, ona düşen Ghezzal’ı içeri itecek katkıyı vererek oyunu çizgiye doğru genişletebilmek.

Haberin Devamı

Fark 3 artı 1!

Beşiktaş, rakiplerinden Fenerbahçe’ye karşı ikili averajda üstün. Dolayısıyla aradaki puan farkı 3 artı 1 olarak hesaplanabilir. Galatasaray ile deplasmanda oynayacak, ilk maçı 2-0 kazandığı için rakibine 3 farklı kaybetmediği sürece (2 farklı kaybetse bile genel averajda şimdilik iyi) avantajını korur. Kayseri maçında santrforsuz oyunda herkes aşırı istekliydi ve ısırarak oynadılar. Beşiktaş hâlâ şampiyonluğun en büyük adayı. Gökhan Töre’nin en önde oynadığı santrforsuz düzen Beşiktaş’ın bu sezonki en iyi performanslarından biriydi. En çok şut attığı (19) maçlardan birini çıkardı, üstelik 521 isabetli pas yaptı.

Haberin Devamı

Aynı oyun, hayat kurtarır

Ön alanda yetenekli ayaklarla az top kaybı Sergen hocanın kalan haftalarda en önemli planı olacağa benziyor. Beşiktaş’ın kadrosu rakiplerine oranla hayli dar. 13 oyuncuyla şampiyonluk yarışı verirken şimdi 11. futbolcuyu bulmakta zorlanıyorlar. Sergen hoca oyun tarzını değiştirerek bu soruna bir çözüm buldu. Rize’de de aynı oyun hayat kurtarabilir.

YORUM YAZ