MENÜ

Beşiktaş nereye koşuyor?

Abone Ol Google News

Sergen Yalçın’ın Beşiktaş tarihinin en bahtsız antrenörlerinden biri olduğunu sanırım artık söylemeye gerek yok. Malum parasızlıktan listenin 5.sırasındaki transferler yapıldığı, hatta sağbek gibi bazı önemli pozisyonlar eksik kaldığı için henüz resmi maçlar başlayalı1 ay bile olmadan önce Şampiyonlar Ligi peşinden Avrupa Ligi elenişleri geldi.

Haberin Devamı

Santrfor işi bitmeli

Beşiktaş’ın Rio Ave karşısına Güven ile başlaması son zamanlardaki belki de en doğru tercihlerden biriydi. Fakat ne Güven ne Larin Beşiktaş’a seviye atlatacak isim olmanın şimdilik uzağındalar. Güven, 2 sezon önceki gelişimini sürdürseydi belki bugün Beşiktaş’ın yükünü taşıyacak noktaya gelebilirdi. Beşiktaş eğer bir pozisyon için para harcayacaksa bu kesinlikle santrfor olmalı. Aksi halde üç haftada Avrupa defterini kapattığı gibi lige de erkenden havlu atma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir.

Necip değil Atiba

Sergen Yalçın’ın elindeki en bol seçenek orta sahada. Josef de katıldıktan sonra o bölgede bir yoğunluk oluşacak. Beşiktaş’ın orijinal bir sağ bek alması şart. Fakat eğer mali gerekçelerle alınamazsa o pozisyon için kadrodaki en uygun oyuncu Necip değil Atiba. Kabul, bekler sahadaki diğer meslektaşlarından daha tempolu ve sprinter özelliğe sahip olmalıdır. Atiba’nın 37 yaşında oluşu bir sorun gibi görülebilir ama sağ bekteki pozisyon bilgisi ve tecrübesi Necip dahil takımdaki tüm oyunculardan daha fazla. Atiba, PSV’de Fred Rutten ile orta sahada oynadı ama Advocaat gelince sağ beke geçti. İlginçtir önünde de Jeremain Lens vardı. Beşiktaş’a transfer olduğunda PSV’nin o sezonki sağbekiydi. Demem o ki, eğer sağ bek alınmayacaksa o pozisyon için doğru isim Necip değil Atiba’dır.

Haberin Devamı

Welinton ve Lens bayrak oldu

Beşiktaş’ta vasatlıkları göze çarpan birden çok oyuncu mevcut ama Lens ile Welinton başı çekerler. Lens PAOK maçına sağ bek başlayıp facia bir performansa imza attığından beri toparlanamadı. Takımın en yüksek kontratlı oyuncularından birinin oynadığı son üç sezonda neredeyse hiç katkı vermemesi kabul edilebilir bir durum değil elbet. Artık soru ‘Lens sağ bek oynar mı?’dan ‘Lens Beşiktaş’ta oynar mı?’ ya evrildiyse futbolcunun kendini sorgulaması lazım. Beşiktaş böylesi bir krizin içinde bu rahatlığı kaldıramayabilir. Görünen o ki, Welinton da oynatıldıkça kaybedilecek. Sergen hocanın Montero-Vida ile bir müddet devam etmesi Welinton’un da hayrına olacak

YORUM YAZ