MENÜ

Beşiktaş değişime hazırlanmalı

Abone Ol Google News

Maalesef Beşiktaş son iki yıldır yanlış kadro planlaması yapıyor. Sergen hocanın şimdiden yeni sezondaki kalecisini seçmesi Beşiktaş’ın önümüzdeki sezonlarını kurtarmak için ilk şart! Gökhan Gönül ve Burak Yılmaz, artık 35 yaşında ama yeni sezonda ikisinin de kadroda kalması gerekir. Burak’ın santrfor becerisi hâlâ üst düzeyde ama mutlaka arkasına onu itecek güçlü bir santrfora ihtiyaç var.

Haberin Devamı

Sergen Yalçın göreve geldiği gün kucağında vasat bir kadro buldu. O yüzden 7 maçta 14 puan toplamış olması anlaşılır bir durum. Sergen hocanın bugün mazereti var ve bu sorunları çözmek için planlamaya başlamak zorunda. Dünyayı etkisi altına alan virüs salgınından dolayı lig planlanan takvimde biter mi bilinmez ama Beşiktaş’ın bu kadrosunu sezonun bittiği yerde değiştirmesi şart.

Önce iyi bir kaleci

Beşiktaş son yıllarda hiç bu kadar büyük bir kaleci krizi yaşamamıştı. Son iki sezon Karius’un koruduğu kalede büyük yangın var. Sergen hocanın şimdiden yeni sezondaki kalecisini seçmesi Beşiktaş’ın önümüzdeki sezonlarını kurtarmak için ilk şart. Maalesef Beşiktaş son iki yıldır yanlış kadro planlaması yapıyor. Karius geçen sezon büyük hayal kırıklığı yaratmışken yaz transfer dönemi kalede bir değişime gitmemek büyük bir hataydı. Bugün Beşiktaş o hatanın bedelini ödüyor.

Haberin Devamı

Forvetler değişmeli

Beşiktaş sezon başında forvet rotasyonu tazelerken tüm oyun hafızasını sildiğinin farkına varamadı. Beşiktaş kadrosunun son 4 sezonda artık kemikleşen bir forvet performansı olduğu unutulmamalı. Quaresma’nın tek başına son 3 sezonda 5 gol 10 asistlik ortalamalara çıktığı göz ardı edildi. Boyd, Diaby, Lens ve N’Koudou’nun 5 gol 2 asistte kalması bugün Beşiktaş’ı batağa sürükleyen kalemlerin başında geliyor. Sergen Yalçın’ın yeni sezonda forvet rotasyonunu yenilemedikçe işi kolay görünmüyor.

En iyileri arasında ama...

Gökhan ve Burak artık 35 yaşında ama yeni sezonda ikisinin de kadroda kalması gerekir. İkisi de hala pozisyonlarının en iyileri arasında. Gökhan Gönül sakatlık yaşamadığı sürece önüne transfer edilen her sağ beki geçebilir. Zaten şu anda sağ bek pozisyonu Beşiktaş’ın ayakta kalan mevkilerinin başında. Elbette forvetler bu kadar kötüyken Burak’ın 11 gol 3 asiste ulaşması dikkate değer bir durum. Santrfor becerisi hala üst düzeyde ama mutlaka arkasına onu itecek güçlü bir santrfora ihtiyaç var.

YORUM YAZ