MENÜ

Benzia'sız olmaz

Abone Ol Google News

“Cocu, Trnava karşısında radikal bir değişime gitti ve sezon başından bu yana ilk kez bir maça 3’lü savunmayla başlayıp önde Slimani ile Frey’i kullandı. Bu sistem işe yaradı fakat Başakşehir gibi topa hükmeden bir rakibe karşı fazlası gerekir. Fazlası ne mi? Cocu’nun Başakşehir’e karşı olmazsa olmazı Yassine Benzia’dır. Trnava karşısında Frey’in çabasına saygı duymakla birlikte Fenerbahçe’nin Başakşehir gibi olgun bir takıma karşı topu yönlendirmesi şart. Cocu, Benzia’nın servisçiliğinden dem vurup, ceza sahasına girmediğini söylüyor olabilir. Ama Benzia santrfordan devşirme bir 10 numara.”

Haberin Devamı

‘Lille’deki katkısı ortada’

“Lille’de Pepe ve Mothiba varken bile bazı maçlara santrfor başlayan Benzia, baskıdan kaçan ve ceza sahasından uzak duran bir 10 numara değildir. Bu sezon Lille’in harika başlangıç yapmasında Benzia’nın, Mothiba’nın arkasındaki rolü tartışılmaz. O yüzden Cocu, Benzia’ya Slimani’nin yörüngesinde bir senaryo yazarsa Frey’den çok daha iyi oynar.”

Andre Ayew solda oynamalı

Jailson’u Trnava karşısında fazlasıyla sert gördük. Tek başına 6 faul yaptı ve Topal’sız bir merkezin olabileceğini Cocu’ya çok net şekilde anlatmaya çalıştı. Jailson değil ama etrafındakilerin kim olacağı Başakşehir maçının senaryosunu belirler. Eljif’in gelişimi umut verici... Sahada olması Fenerbahçe’yi daha pozitif gösteriyor. Ama asıl önemlisi Ayew’in nerede oynayacağı. Ayew’in sol kenar performansı hep daha iyi olmuştur. Sol forvette Ayew’le Caicara’yı çıkarmamak hatta geri itmek mümkün. Ayew’in sola kayması halinde kabul edelim sağdaki en önemli alternatif Dirar’dı ancak dün kadro dışı bırakıldı. Onun yerine Barış’ta olabilir. Cocu biraz cesaret gösterirse bu pazar bambaşka bir Fenerbahçe görebiliriz.

Haberin Devamı

3’lü değil 4’lü defans

Ben, Başakşehir’e karşı 4’lü oynamanın Fenerbahçe’nin hayrına olacağını düşünenlerdenim. Zira Başakşehir ligin en etkili kanat oyununu icra eden takım. Hasan Ali ile Isla’nın Başakşehir’e karşı 105 metrelik koridoru tek başlarına kapatmaları hayli zor. 3-5-2 Ayew’i ve Eljif’i ekstra efora zorlamaktan başka bir işe yaramaz. Geçen sezonun ikinci yarısında Aykut Kocaman, Giuliano ve Fernandao’yla Başakşehir’in pas başlangıçlarını Chedjou’nun üzerine yönlendirmiş ve rakibi uzun ya da kaleciye oynamaya zorlayarak kazanmıştı. Bunu Slimani ve Benzia’yla yapmak çok daha kolay olabilir.

Başakşehir karşısındaki ideal 11’im

Harun

İsla

Skrtel

Neustadter

Hasan Ali

Jailson

Eljif

Barış

Benzia

Ayew

Slimani

YORUM YAZ