MENÜ

Bekler değişirse oyun değişir

Abone Ol Google News

Fenerbahçe bu sezon ligin en iyi bek rotasyonuna sahip takımı. Caner ve Gökhan takımın oyun standardını değiştirirken arkada bekleyen Novak ve Nazım’ın rekabeti artırması Erol Bulut’u mutlu eden bir detay. Fenerbahçe ligin en çok korner kullanan ekibi. Bunda Caner ve Sosa’nın orta kalitelerinin belirleyici rol oynadığını söylemek gerek. Caner ile Fenerbahçe sol kanadı büyük işlerlik kazandı. Takımın asist ve kilit pas lideri olan Caner’in 32 yaşında Milli Takım’a dönmüş olması oyuncunun güvenini de pozitif etkiler. Caner’in Milli Takım’dan yorgun dönme ihtimaline karşı Novak’ın varlığı rahatlatıcı bir durum.

Haberin Devamı

Gökhan gibi öğretmen...

Aslında Gökhan Gönül de benzer performansa sahip. Fakat onun sakatlığı Milli Takımımız’ın da sağ bek rotasyonunda yer alan Nazım’a Fenerbahçe’de oynama şansı verebilir. Forvetten kırma bir bek olan Nazım’ın pozisyon bilgisini geliştirmesi ve final paslarını daha iyi yapabilir hale gelmesi şart. Önünde Gökhan gibi çok iyi bir öğretmen var. Bu sezon Nazım’ın gelişimi için de kritik.

Haberin Devamı

Merkez odaklı futbol denenebilir

Novak ile Caner Erkin farklı tarzları olan iki bek. Novak kariyerinde stoper olarak sezon geçirmiş bir bekken, Caner Erkin forvetten devşirme ofansif bir bek. Novak’ın geçen sezon Trabzonspor istatistikleri oyuncuyu ofansif gösterse de Caner Erkin orta ve pas kalitesiyle ligin zirvesinde. Şayet Caner’in yerine Novak Milli aradan sonra ilk 11’de oynamaya başlarsa Fenerbahçe merkez odaklı bir futbol oynamayı deneyebilir. Özetle Fenerbahçe’de bekler değişirse oyun da değişir.

YORUM YAZ