MENÜ

BAY avantajını kullanabilirse...

Abone Ol Google News

Beşiktaş, şampiyonluk yolunda Galatasaray’dan bir, Fenerbahçe’den iki adım önde ilerliyor. Beşiktaş, Galatasaray’ın BAY geçtiği hafta Dolmabahçe’de Alanyaspor’la, Fenerbahçe’nin BAY olduğu hafta ise Sivasspor’la deplasmanda oynayacak. Ligin en tempolu pas futbolunu oynayan Sergen Yalçın ve öğrencileri için milli ara öncesi her şey yolunda gidiyordu. Dönüşte Ghezzal’ın cezası sebebiyle oynamayacağı Kasımpaşa maçını kayıpsız atlatabilirlerse fikstürü arkalarına almak için iyi bir fırsat yaratabilirler.

Haberin Devamı

Milli avantaj!

Beşiktaş’ta bu sezonki performansıyla 38 yaşında Kanada Milli Takımı’na çağrılan Atiba özel anlaşmayla son milli maçı beklemeden İstanbul’a döndü. Larin ise milli takımında atmaya devam ediyor. Larin’in, Atiba’dan 12 yaş küçük olduğu düşünüldüğünde seyahat dönüşü fiziki toparlanma süresi daha hızlı olacaktır. Beşiktaş’ın ideal 11’inden kendi ülkelerinin milli takımlarına giden oyuncuların dönüşleri ve Ghezzal’ın bu hafta cezalı olacağı düşünüldüğünde kadrosunu yıpratacak boyutlarda değilmiş gibi görünüyor. Şimdilik en büyük olumsuzluk kulübeyi güçlü tutan Cenk ve Dorukhan’ın hastalıklarından dolayı Kasımpaşa maçında takımdan ayrı kalacak olmaları.

Haberin Devamı

Mevsim desteği

Beşiktaş zorlu bir fikstürde ilerliyor. Malatya maçını kazandıktan sonra 11 Nisan’daki Erzurum deplasmanına kadar İstanbul’da oynamak milli maçlar ve uzun seyahatler düşünüldüğünde bir avantaj elbette. Beşiktaş gibi topla fazla oynayan, pas hızıyla rakiplerine üstünlük kuran takımların sahada arayacağı kriterlerin başında düzgün bir zemin geliyor. Bu yüzden Beşiktaş’ın Erzurum ve Sivas deplasmanlarına Nisan ayında gidecek oluşu şimdilik bir avantajmış gibi görünüyor.

Seyrantepe’ye önde gelebilirse

Beşiktaş, ikili averajda Fenerbahçe ve Trabzonspor’a karşı üstünlük kurmayı başardı. Galatasaray’ı Dolmabahçe’de 2-0 yendiği için şimdilik rakibinden önde. Bitime 3 hafta kala Galatasaray ile Seyrantepe’de karşılaşacak olan Sergen Yalçın ve futbolcuları derbiye minimum 4 puan farkıyla çıkmak isteyecektir. Ama rakiplerinin BAY geçtiği haftalarda Alanya ve Sivas maçlarını kazanabilirlerse işler planladıklarından daha kolay olabilir.

YORUM YAZ