MENÜ

Başakşehir dönüş yaptı

Abone Ol Google News

Başakşehir ligin en yaşlı takımı. Yaşlı takımla tecrübeli takım arasında çok ince bir çizgi vardır. Ankaragücü’ne karşı Abdullah Avcı’nın büyük sayılacak bir rotasyonla çıkmasının sebebi buydu. Robinho geldikten sonra ligin ikinci yarısında ilk kez orijinal bir santrforla maça başlamanın avantajını hiç yaşayamadılar.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün Orgill ve Boyd ile zemine yansıttığı enerjiye hiç karşılık veremediler. Sadece topa sahip oldular, oyunu 35 metreye sıkıştırdılar ama ilk yarıda kaleye şut atamadılar. Emre Belözoğlu’nun girişiyle oyunun rengi değişti.

Robinho sola, Napoleoni forvet arkasına geçince Visca’ya paslar inmeye başladı, goller de peş peşe geldi. Fakat düne kadar son 4 maçta 2 puan alan Başakşehir, Ankaragücü karşısında oyun gücüyle değil oyuncu marifetiyle maçı çevirmeyi başardı.

Başakşehir’in iyi bir kadrosu, iyi bir hocası olsa da taraftarı ve camiası yok. İşte bu yüzden son üç sezonun ilk yarılarını lider bitirmesine rağmen ikinci yarılarda hep yakalanıyor.

Gecenin sorusu

Maçın sorusu Avcı, ligin ikinci yarısında ilk kez orijinal bir santrforla oynadı. Galatasaray ile oynanacak sezon finalinde tercihi ne olacak?

Haberin Devamı

Maçın starı

Visca ilk golün asistini yaptı, ikinci golde attığı şutu Robinho tamamladı. Boşnak forvet kıpırdandığında Başakşehir fenomen oyununa yaklaşıyor.

Maçın olayı

Emre Belözoğlu’nun 46. dakikada oyuna girer girmez maçın senaryosunu değiştirmesi. Akabinde İBFK’nin bu sezon ilk kez geri düştüğü bir maçı kazanması.

Kısa mesaj

Önümüzdeki hafta Seyrantepe’de Galatasaray ile Başakşehir arasında sezon finali oynanacak. Kazanan takım, bir mucize olmazsa şampiyonluk kupasını kaldıracak.

YORUM YAZ