MENÜ

Avantaj Aslan'da!

Abone Ol Google News

Galatasaray için bir antrenör avantajından söz edilebilir. Okan Buruk, yeni transferlerin tutmamasını bir dezavantaj olarak göstermediği gibi bu sezon oynadığı derbilerde Beşiktaş ve Trabzon’a karşı 4 maçı da kazandı, Kadıköy’de ise yenilmedi. Davinson dışında formsuzlar ordusuna dönüşen Ndombele, Ziyech, Zaha, Tete, Aurier, Vinicius’a rağmen Okan hocanın Mertens’i yeniden yıldızlaştırması, Kerem’leri yükseltmesi, Barış Alper’in pozisyon esnekliğinden yararlanması ve Nelsson’u tekrar devreye sokması gibi hamleler Galatasaray’ı şampiyonluk yarışında ayakta tutan en önemli detay.

Haberin Devamı

EKSTRA KREDİSİ VAR

Rakibinden 2 puan önde olduğu için ekstra krediye sahip olan Galatasaray, Avrupa ve Türkiye Kupası’ndan elendiği için mart ayının kalan bölümünde içeride Çaykur Rize ve deplasmanda Kasımpaşa ile oynayacağından İstanbul’dan çıkmayacak. Fenerbahçe ise Pendik sonrası önce Belçika peşinden Trabzon deplasmanlarına gidecek ve Milli Takım arasına girene kadar 4 müsabakaya çıkacak.

FENER’İN FİKSTÜRÜ SERT

Fenerbahçe, Kadıköy’de Galatasaray’ı yenemediği günden itibaren fikstür avantajını rakibine kaptırdı. Ayrıca ligin ikinci yarısında oynaması gereken tüm derbiler hiç açılmamış sert bir paket olarak İsmail Kartal’ın masasında duruyor. Bu hafta Pendik ile oynayıp önce Belçika’da US Gilloise ardından Trabzonspor deplasmanlarına çıkacak olmak Fenerbahçe’nin sert fikstürünü yeterince anlatıyor. Ayrıca Beşiktaş’ı Kadıköy’de ağırlayacak olsa da Galatasaray ile bitime 1 hafta kala Ali Sami Yen’de oynamak hiç de avantajlı bir durum olmasa gerek.

KADROSU DAHA GENİŞ

Bu yüzden İsmail Kartal, önce rakip meslektaşının takılmasını beklemek zorunda. Fred döndü, Dzeko ve Tadiç formlarına kavuştu, Becao, Djiku, Çağlar derken herkes sağlıklı bir şekilde sahaya çıkacak seviyeye geldi. İsmail Kartal, kadro genişliği konusunda Okan Buruk’tan bir adım önde. Fikstür sert olsa da İsmail hocanın elinde hemen her pozisyonda bolca alternatif ve sahada Fred gibi bir yardımcı var. Bu durum başlı başına bir avantaj elbette. Bundan sonrası antrenör formuna ve kabiliyetlerine kalıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ