MENÜ

Aurelio'nun şansı: Gustavo

Abone Ol Google News

Fenerbahçe için kalan 8 maçlık takvim bu sezon sahada yapılan bir çok hatayı telafi etme şansı verebilir. Öncelikle Sarı-Lacivertli takımın halletmesi gereken bir hoca sorunu var. Görünüşe göre sezonu Mehmet Aurelio-Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel ile bitirecekler. Belli ki Zico’nun 100. yıl ruhu aranıyor. Bu ruh, kadroya doğru anlatılılırsa önlerinde matematiksel olarak mümkün olan bir çok hedef gerçekleşebilir. Fenerbahçe’nin salgın sürecinden önce 7 hafta maç kazanamadığı unutulmamalı.

Haberin Devamı

Savunma büyük sorun

Son oynanan Konya maçında Gustavo-Jailson stoper tandemiyle sahaya çıkıldığı düşünüldüğünde savunmada kocaman bir sorunun olduğu ve yeni süreçte bu problemin sürüp sürmeyeceği Fenerbahçe’nin sıralamadaki yerini belirler. Mehmet Aurelio ve yeni teknik ekibin öncelikle gol yeme sorununa çözüm üretmesi gerekecek. Zira Fenerbahçe, ligin ilk 8’i içinde en çok gol yiyen takımdı. Bence Aurelio, işi sadece stoper tandeminin üzerine yıkmayacak kadar futbolu biliyordur.

Gustavo’ya bağlı

Aurelio’nun en büyük şansı Luiz Gustavo gibi bir orta sahaya sahip olması. Kendisi de harika bir ön libero olan Aurelio şayet stoper kriziyle boğuşmaz ve Gustavo’yu 6 numarada kullanabilirse sanırım yeni sezonun fotoğrafı daha net çekilebilir. Emre’nin yaşı düşünüldüğünde Gustavo, Fenerbahçe’nin seviyesini belirleyecek en kaliteli oyuncu. O yüzden Aurelio ile yepyeni bir sayfa açmak mümkün olabilir. O yüzden Fenerbahçe’nin oyun kalitesinde Gustavo’nun rolü tahmin edilenden daha fazla.

Haberin Devamı

Vedat’a özel oyun

OPTA verilerine göre Vedat Muriç, Fenerbahçe’nin en çok topla buluşan oyuncularından biri. Santrforun topla buluştuğu alan, buluşma sayısından çok daha önemli. Genel anlamda Fenerbahçe’de bir sorundan bahsetmek gerekirse savunma hücumun önünde konuşulmalı. Fakat yine de akıcı bir hücum düzeninden ve dominant bir santrfor performansından bahsetmek mümkün değil. Gustavo-Ozan’ın vites artırarak oyuna hükmetmeleri ve takım olarak Vedat’a konforlu bir oyun alanı yaratmaları gerekiyor.

YORUM YAZ