MENÜ

Aslan, United'ın bir adım önünde

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın Alanya karşısındaki onca kazanımına rağmen en büyük kaybı şüphesiz Davinson Sanchez. Sakatlığı geçmez ve United’a karşı oynayamazsa Galatasaray sezon başındaki düzenine döner. Herkes stoperde Kaan’ı bekliyor ama Okan Buruk Manchester deplasmanından bu yana tüm Şampiyonlar Ligi maçlarında Kaan Ayhan’ı orta sahada başlattı. Kaan’ın bir futbol pratiği oluşturduğu bölgeden koparılıp en kritik maçta Nelsson gibi bir alternatif varken stoperde oynatılması büyük sürpriz olur. Her ne kadar Nelsson oynamamaktan şikayetçi olsa da Şampiyonlar Ligi ve lig hedefi olan bir kadronun içinde ona sıra geleceğini biliyor olması en büyük motivasyon kaynağıdır. Okan Buruk’un Torreira’nın yanında yüzde 100’ündeki Kaan yerine yüzde 50’sinde olmayan Ndombele ile başlaması, Nelsson’un bile hiç beklemediği bir durum.

Haberin Devamı

Forvetler uçuyor

Galatasaray’ın Milli ara dönüşü Alanyaspor’a karşı oynadığı futbola bakılırsa asil ya da yedek tüm futbolcuların iştahlı ve formda olduğunu görmek mümkün. Ayrıca Mertens’in 10 numarada yarattığı harikalar düşünüldüğünde Okan Buruk’un United’a karşı içeride Kerem Aktürkoğlu ile Belçikalı arasında kalacağı söylenebilir. Bunlar elbette bir hoca için tatlı telaşlar. Zaha’nın sol forvetteki formu, Icardi’nin santrfordaki liderliği United maçı öncesi Okan Buruk’un elini güçlendiren en önemli detaylar. Artık aralık ayına giriyoruz ve futbolcuların form durumlarının yüzde 90’ların üzerinde olması beklenir. Galatasaray’da beklenen formunun altında kalan Ndombele ve Angelino dışında oyuncu saymak zor. Manchester’a karşı Ali Sami Yen’de Zaha ile Icardi’nin alacağı roller belirleyici olacaktır. ‘Büyük maçlar büyük oyuncularla kazanılır’ klişesini bir kez daha izleme ihtimalimiz çok güçlü.

Haberin Devamı

United’ın son şansı

Manchester United bu sezon Premier Lig’de oynadığı son 6 maçın 5’ini kazanarak toparlanma emareleri gösteriyor olsa da Şampiyonlar Ligi’nde devam edebilmek için çıkış yolu büyük oranda İstanbul’dan geçiyor. Şayet Galatasaray, United’ı yenerse puanını 7 yapıyor ve Manchester, Devler Ligi’nden eleniyor. United’ta Rasford kırmızı kart cezalısı, Mount, Casemiro, Erikssen sakat, Lisandro Martinez yok. O yüzden Galatasaray’ın bu fırsatı değerlendirmesi Erik Ten Hag ve futbolcularını Şampiyonlar Ligi’nden etmeye yetebilir. Galatasaray, United’a karşı Ali Sami Yen’de bir adım önde olan taraf. Okan hocadan Zaha’ya kadar herkes çok formda. Sanchez dışında eksik görünmüyorken, ön alandaki bire bir baskı oyununu 50 bin taraftarla 70 dakikanın üzerinde oynayabilmek maçın anahtarı olur.

YORUM YAZ