MENÜ

Aslan kartları dağıtabilir

Abone Ol Google News

Galatasaraylılar ve Trabzonsporlular’a sezonun en kritik maçına nasıl çıkmak istemezsiniz deseler sanırım bugünkü senaryoyu seçerlerdi. Fatih Terim’in elinde santrfor kalmadı, Onyekuru Monaco’ya dönüyor, son 10 yılın en dominant karakteri Muslera sakat, kenara koyacak forvet yok. Hüseyin Çimşir’in payına düşen de az değil. Ekuban ve Nwakaeme’nin üstüne Abdulkadir Parmak sakatlandı, Mikel, Sturridge takımdan ayrıldı, Pereira cezalı, Sörloth iyice yalnızlaştı. Son hafta performanslarına bakarsak Galatasaray’ın Başakşehir’e karşı çıktığı tempo göz alıcı, Trabzonspor’un Ankaragücü’ne diş geçirememesi ve azalan oyun iştahı kafa karıştırıcıydı. Bu tabloya göre yaralıların savaşını izleyeceğiz ve can havliyle son hamleyi yapan kazanacak.

Haberin Devamı

Fatih Terim çaresiz mi?

‘Dünyanın en lezzetli yemek tarifleri kıtlık dönemlerinde çıkmıştır’ derler. Geçen haftaki santrforsuz oyun formülü Başakşehir’i sahadan silmişken Onyekuru’nun yokluğu Terim’i çaresiz bırakabilir. Eğer son dakikada bir Falcao mucizesi olmazsa Fatih hoca Trabzon’a karşı sadece santrfor değil, kenara koyacak forvet bile bulamayabilir. Eğer Onyekuru olsa Galatasaray santrforsuz oyuna devam edebilirdi ama şimdi ya Falcao oynayacak ya da Terim Donk’u öne sürüp yeni mucizelerin peşinde koşacak. Eğer Galatasaray bu şartlarda kazanırsa şampiyonluk yarışında masaya devirip tüm kartları yeniden dağıtabilir.

Haberin Devamı

Trabzon’un sorunu bağlantı

Hüseyin Çimşir, ligin en iyi santrforuna sahip olmanın keyfini sürerken başına gelmedik kalmadı. Sörloth’u takıma bağlayan Ekuban ve Nwakaeme sakatlanınca Trabzon’un oyun kalitesi düştü. Çünkü Sörloth atmasa bile hep oyunun içinde kalıyor, forvetlere şut kanalları açıyordu. Belki Sörloth şubat ayından beri ilk lig golünü geçen hafta Ankaragücü’ne atmış olabilir ama Trabzon’a geldiği günden beri sahada en yalnız kaldığı maçı oynadı. Galatasaray deplasmanında kazanmak için Çimşir’in Sörloth’u oyunun içinde tutacak bağlantı oyuncusunu bulması kaçınılmaz. Yani hem İstanbul’da kazanmak hem de şampiyonluk için Hüseyin hocanın takımındaki her bir futbolcusundan çok ekstra performans alması gerek.

YORUM YAZ