MENÜ

Araya para girmezse!

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın sorunu sadece Belhanda gitsin, Feghouli kalsın, Falcao oynasın değil. Yönetimin de Terim’in de eli kolu parasızlıktan bağlı. Kulübün sürdürülebilir bir kazanca ihtiyacı var. Bu da ancak her yıl şampiyonluk veya Şampiyonlar Ligi’yle mümkün. Galatasaray’ın tıpkı diğer rakipleri gibi para harcamadan para kazanması mümkün görünmüyor. Zira her yıl iki tane Ozan Kabak yetiştirmek kolay değil.

Haberin Devamı

Kadro iyi ama...

Galatasaray’da Belhanda’dan Feghouli’ye kadar herkes sezona çok iyi başlamıştı. Fakat önce Belhanda, ardından Feghouli ve Falcao’nun performansları düşmeye başladı. Başkan Mustafa Cengiz’in ‘İndirimi kabul etmeyen futbolcular var’ açıklaması sanırım yeterince açıklayıcı olmuştur. Galatasaray’ın yapılamayan transfere rağmen hâlâ iyi bir kadrosu var. Ama Belhanda, Feghouli ya da Falcao Rangers ve Kasımpaşa karşısındaki gibi mutsuz bir şekilde oynayacaklarsa bu tüm kadroyu bozar.

Terim Falcao’ya mecbur

Sezon başı itibarıyla Falcao lig, Diagne Avrupa Ligi santrforu olacak gibi görünüyordu. Fakat Falcao’da bu sezon eksik olan bir şeyler var. Geçen yılki sakatlığının korkusu mudur, maaş indirimiyle ilgili bir memnuniyetsizlik midir bilinmez ama Falcao’nun mutsuzluğu ve formsuzluğu tüm takımı kötü etkiler. Kasımpaşa maçında Diagne başladı ama Senegalli ile oynamanın fazladan ve kolay top kayıpları gibi götürüsü mevcut. Tüm takım ekstra geri koşmak zorunda kaldığında Galatasaray’ın enerjisi boşa gidiyor. Diagne bu kadar top kaybı yaptığı sürece, Terim bu durumdan çok mutlu olmasa da Falcao’ya mecbur.

Haberin Devamı

Bir Etebo’yla 3 kuş!

Geçen sezon Lemina ve Seri gibi iki iyi orta sahayla oynayan Fatih Terim istediği transferler yapılmadığı için bugün iyi ki Etebo var noktasına geldi. Etebo bence de pas ve fizik kalitesiyle Galatasaray’ın merkezdeki yükünü çekmeye en büyük aday. Taylan’ın gelişimini de kolaylaştıracağına şüphe yok. Şayet Etebo, merkezde beklenen etkiyi yaratabilirse topun ağzındaki Belhanda’yı da hayata döndürmesi mümkün olabilir. Bu senaryo gerçekleşirse Terim bir taşla 3 kuş birden vurmuş olur.

YORUM YAZ